2010. november 30., kedd

Egy kis házi tészta


Jó sokáig nem tudtam a bal kezem használni a kora nyári baleset óta. Bár az is igaz, hogy még most sem tudok vele fogni, érzékelni.
Na de azért nem lehet mindent feladni, inkább "dolgoztatni" kell, hogy mielőbb használható legyen :-)
Az is igaz, hogy éppen ehhez a tészta késztéséhez mégcsak a kezeimet sem nagyon kellett használni, ugyanis mindent a gépek csináltak, én csak "kiadtam a parancsot" :-)
Igy próbáltam a haszontalannak látszó hosszú hónapokat hasznossá tenni.
A késes robotgép edényébe raktam sorban a következőket:
4 db egész tojás,
csipet só,
kb 1 dl olaj,
40 dkg liszt.
A robotgép egy perc alatt egy szép nagy gombóccá formálta a tésztát. Ezután már csak a nyújtó masinát kellett beüzemelni, s élvezettel nézni, hogy készül el pillanatok alatt a legfinomabb házi tészta. (a gépet tekerni meg egy kézzel is lehet) :-)


Az én nyújtó gépem többfunkciós: cérnametélt, fodrosmetélt, szélesmetélt, derelye és ravioli készíthető vele. Igy aztán sok-sok fajta tésztát készítettem nemcsak magunk részére, de a családot is elláttam, mindnyájunk örömére :-)
A raviolit amikor elkészítettem, 2 személyes adagokban lefagyasztottam, igy aztán jócskán még időt is spóroltam vele.


2 megjegyzés: