Hozzávalók:
A csirkecombokhoz:
6 db felső csirkecomb
2 óriási fej lilahagyma felkarikázva
1 csomag sültcsirke fűszerkeverék
1,5 dl minőségi fehér bor
Sültkrumpli körethez
2 db közepes krumpli megtisztítva, felkockázva
1 dl olaj, amiben a krumplit kisütjük
Krumplisalátához: (a majonézből, mustárból, tejfölből, édesítőszerrel tartármártást készítünk.)
2 db nagyobb krumpli
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
3 evőkanál tejföl
kevés édesítőszer (ízlés szerint esetleg cukor)
1 db alma megtisztítva, felkockázva
pár karika lilahagyma a díszítéshez (aki szereti és bírja el is fogyaszthatja)
A pataki tálat sütés előtt 2-3 órával beáztatjuk. A csirkecombokat belehelyezzük. Tetejüket a csirke fűszerkeverékkel megszórjuk.
Rákarikázzuk a lilahagymákat, aláöntjük a bort, rátesszük a tál tetejét és hideg sütőben 220 fokon kb másfél óráig sütjük. Ezalatt az idő alatt a lilahagyma karikákból és a borból egy nagyon érdekes szaft keletkezik, ami nagyon ízletessé teszi a húst.
Amíg a hús sül, elkészítjük a krumplisalátát. A meghámozott, vastag karikára vágott krumplikat pár perc alatt -sós vízben- jó félig megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és fedővel kihülésig lefedjük, ennyi idő alatt megpuhul. A majonézt, a mustárt, a tejfölt, az édesítőszert (esetleg cukrot) összekeverjük. Az almát meghámozzuk apró kockára vágjuk. A krumplit, a tartármártást és az almát összekeverjük és tálaljuk a hús mellé. Lilahagyma karikával diszítjük.
Ez az én adagom, s én a csirkecombok mellé saját részemre sültkrumplit készítettem, amit sültkrumpli fűszersóval ízesítettem.
Számomra nagyon vonzó amit főztél! Nagyon guszta és igen finom lehetett!
VálaszTörlésMindkét körettel finom! Azon kaptam magam, milyen régen ettem sült krumplit!!! :)
VálaszTörlésDe finomat főztél!Nekem is ízleni mindkét körettel!
VálaszTörlésÍrtam Neked a blogomon.Nem tudom hova tűnt a hozzászólásod.Én nem töröltem semmit.:(Pedig emlékszem is, hogy olvastam.
Viki!Gyere játszani!
VálaszTörlésSzeretnélek játékra hívni a Kutya és Konyha blog írójához.
Az Online Vacsoracsata folytatódik.:)))
Mindkét változat nagyon guszta. Az első jobban eltér a hagyományos körettől.
VálaszTörlésÉvikém, köszönöm szépen !
VálaszTörlésVicuska! én már az idejét sem tudtam, de most belevágtam, s milyen jól esett ? :)
VálaszTörlésNellikém, köszönöm szépen. Mindegyis az a beírás, megtörtént amásodik bejegyzés és az ott maradt :)
VálaszTörlésKöszönöm a meghívást a játékra, de mostanában nem nagyon főzögetek olyanokat, ami egy kicsit is különleges. Azért majd bekukkantok.
Hobbychef köszönöm szépen. A majonézs krumplisalátás köretet a férjem vette elő, most ez nála a sláger. Hetente kétszer biztos készítek neki :)
VálaszTörlésEz nagyon gusztusos , a majonézes krumplisalis köretet én is imádom . Az alma kitűnő ötlet , a kalóriákat is csökkenti .
VálaszTörlésÓ igen Bellus ! Csak az a baj, hogy a már "összeszedett" kalóriákkal nem tud mit csinálni :)
VálaszTörlésNálunk egyébként kihagyhatatlan a majonézes salátáknól az alma.
Viki guszta a kajád ,szerencse hogy vacsiztam már,a sültkrumplit meg csak ugyis nézni lehet nekem ,tul sok szénhidrát :( végre leadta 3-4 kilót :D sok a meló :D de még csak az elején vagyok és mingyá itt a husvét :( baromira elfáradok a nap végére igy korán lefekszem :D
VálaszTörléspusz