2012. március 27., kedd

Gombás csirkemell medvehagymás spaggeti sajtmártásban


No ez az étel megfogott, nem tudtam rövidebb nevet adni neki. De sebaj, nem is a neve, a címe a lényeg, hanem a tartalma, s az, hogy elfogyott egyszerre, vagy sem ? Ami azt illeti a húsok azok azonnal elfogytak, de miután olyan sok spagettit főztem ki és nagyon sok volt a sajtmártás is, így abból maradt egy jó nagy adag, amit másnap újrahasznosítottam, de senki sem tudta meg, hogy tulajdonképpen a tegnapi "maradékot" fogyasztja olyan jó étvággyal :) Majd erről is hozom a bemutatót :)

Hozzávalók a csirke falatokhoz : (6 személyre)

2 filézett csirkemell apró csíkokra vágva
mokkáskanál só,
fél mokkáskanál fehér bors
2 evőkanál olaj

A gombához:

1 kis doboz szeletelt gomba
1 fej apróra vágott vöröshagyma
kevéske zsíradék (nálam olaj)
csipet só,
frissen darált bors (1-2 tekerék)

A sajtmártáshoz

2 evőkanál olaj
1,5 evőkanál liszt
0,5 liter tejszín
20 dkg reszelt sajt (kinek-kinek ízlése szerint) - nálam trappista
1 csokor medvehagyma

A spagettihez (természetesen használhatunk boltban vásároltat is)
4 db tojás
1 evőkanál olaj
1 teáskanál só
40 dkg liszt

Elkészítése

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük az apró csíkokra vágott csirkemelleket, és kifehéredésig forgatjuk egy fakanállal. Pár perc alatt kész. Sózzuk, borsozzuk, és félre tesszük.

Gombához

Serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombákat. Lefedve jól átpároljuk addig, amíg a gombaszeletek is megpuhulnak. Utólag sózzuk, s kevés frissen darált borsot teszünk rá.

A spegetti:

A hozzávalókból késes robotgépben 1 perc alatt elkészitjük a tésztát, majd a tésztanyújtóval kinyújtjuk és spagetti formára vágjuk. Sós olajos forró vízben kifőzzük. Amikor a tészta feljött a víz tetejére, leszűrjük.

Sajtmártás: (medvehagymával)

Az olajból, lisztből nagyon világos rántást készítünk Félrehúzzuk a tűzhelyen, s hozzáadjuk a tejszínt. Csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a pépesített medvehagymát (picit előfőztem és botmixerrel pépesítettem), majd a reszelt sajtot. Még keverünk rajta párat és máris kész.

A spagettit összekeverjük a zöld színű sajtmártással, tetejére rakjuk a csirkemell csíkokat és a gombát, s már lehet is tálalni.

A fokhagymát tudatosan hagytam ki, mert a medvehagyma adja a fokhagyma különleges ízét.

Nagyon kiadós és laktatós egytál étel.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, minden blogon tavaszi zöldekkel készült tésztákat látok, nálam is fog készülni a hétvégén:)

    VálaszTörlés
  2. Irigykedem. Egyre több blogon látok medvehagymás ételeket. A kertünkben is van néhány tő, de még kicsi a levele. Ráadásul ma hallottam a feleségem telefonbeszélgetését a lányunkkal, neki akarja adni, ha hazajön.
    Én vagy lemondok róla, vagy a piacon veszek. A közelünkben, a Sas-hegyen sajnos nincs.

    VálaszTörlés
  3. most áruld már el, hogy a fagyasztódból van vagy honnan?
    múltkor írtad, hogy nincs friss, erre....tessék. lefekvés előtt nyálcsorgatok.

    VálaszTörlés