Hoztam Nektek egy jó kis "paraszt gyomornak" való bőséges, kiadós vacsorát. Igaz, hogy nálunk ez volt a reggeli, de azt hiszem, hogy korai vacsorának is megteszi :)
Hát hiába ! Nem élhetek szalonna nélkül, pedig ennek a tojásrántottának a fő alapja az igazi házi - enyhén füstölt - szalonna, na meg a szomszédban tojó házi tyúkok termése. Azt hiszem látszik is a tojás színén, hogy ezt nem valami húsvéti nyuszi tojta. :) - s még aránylag baráti áron is vettem őket.
És akkor még nem említettem, hogy van ám ebben egy kb 7 cm-es póréhagyma is, meg itt-ott elvétve egy paradicsom, egy fél paprika (mert csak ennyi volt itthon).
S akkor, ha még valaki kíváncsi arra is hogyan készült? íme itt a receptje.
Egy jó adag (kinek milyen étvágya van) házi húsos szalonnát vékony kis "lemezkékre" vágjuk.
A póréhagymát felkarikázzuk.
A 6 db tojást felverjük, belekeverünk kb fél dl tejet, óvatosan, enyhén sózzuk, mert a szalonna is sós és füstölt.
Egy teflon serpenyőben a szalonnákat kiolvasztjuk, rátesszük a póréhagyma karikákat, egy kisebb paradicsomot, és egy fél zöldpaprikát vékony szeletekre vágva.
Amikor ezek "összegyógyultak" a serpenyőben, ráöntjük a felvert tojásokat, de nem kavarjuk meg, hanem egy fa kanállal körben a serpenyő szélénél befelé és fölfelé húzzuk mindaddig, amíg jó lazára meg nem sült a rántottánk.
A hozzáadott tejtől, olyan szép laza és magas lesz :)
Na nem kell ám megijedni, ebből én nem ettem, csak csurgattam a nyálacskámat. Ezt a kora reggeli dolgos fiuk kapták, egy finom forró mézes tea kíséretében.
Na és persze, hogy a korán reggel kisült graham bucik illettek hozzá a legjobban :)
A magvas bucik receptje ITT található !
Na és persze, hogy a korán reggel kisült graham bucik illettek hozzá a legjobban :)
A magvas bucik receptje ITT található !
Jó parasztosan az igazi. Azok a bucik remekül néznek ki! :)))
VálaszTörlésMicsoda étvágygerjesztő színe van!!! Ki korán kel, szépséges graham bucit lel- szépen meg vannak formázva! :)
VálaszTörlésVikikém remek reggelit hoztál össze azoknak a dolgos fiúknak. A bucik is gyönyörűségesek, mint minden péksütemény ami a kezeid közül kikerül.
VálaszTörlésElsőre nagyon megörültem hogy végre már Te is megtudod enni az ilyen finomságokat, de aztán szomorúan olvastam, hogy sajnos még mindig dacoskodik a nemlétező epéd.:(
Nincs is jobb egy ilyen gazdag parasztos reggelonél! Ezzel aztán lehet dolgozni, nem éhes az ember 1,2 óra múlva:) Én is szívesen bevállalnám szalonnástól mindenestől, akár most rögtön!
VálaszTörlésPetra ! Köszönöm szépen.
VálaszTörlésVicuska ! Úgy, ahogy mondod :)
VálaszTörlésGizus, köszönöm szépen a dicséretet, jól esik a "nehéz" időkben :)
VálaszTörlésEz a "nemlétező" epeprobléma úgy látszik hűségesebb, mint egy házastárs, ez már tuti nem fog elhagyni, pedig naponta elküldöm melegebb éghajlatra (-is) :)
Emi, köszönöm szépen. Kanalazz bele nyugodtan :)
VálaszTörlésDe finom reggelijük volt a dolgos fiúknak Viki!A graham bucik receptjét megtalálom valahol?
VálaszTörlésNellikém, köszönöm !
VálaszTörlésIgen megtalálod a magvas bucik receptjét ezen a linken, de be is teszem ide is, ha valakit még érdekel :)
http://vikkokucko.blogspot.com/2012/03/magvas-graham-bucik.html
Ennek a buciknak hogy ilyenek legyenek van egy tekerési technikája. A tésztát aránylag egyforma darabokra vágom, (általában 8 dkg-os). Egyenként kinyujtam ahogy sikerül, de majdnem kerekre. Utána félbehajtom és úgy tekerem föl. Ez a technika nálam nagyon beevált.
Igeeen, nálunk is pont ilyen az "igazi", csak időnként még egy kis kolbász is csatlakozik a belevalókhoz! Istenien néz ki! :)
VálaszTörlésCsipet ! Köszönöm. Nálunk is kihagyhatatlan, de ekkor még a füstön lógtak a kolbászok :)
VálaszTörlés