Hozzávalók :
25 dkg penne tészta, amit enyhén sós, kissé olajos vízben kifőzünk.
Amíg a tészta fő, addig elkészítjük a hozzávalókat.
1 kanál mangalica zsír
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál házi paprikakrém (sózott)
5 dkg fagyasztott gombaszeletek
10 dkg selyemsonka
2 marék francasaláta zöldségalap (zöldborsó, sárgarépa)
5 dkg sajt.
Elkészítése:
A zsíradékot felolvasztjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és a zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott gombaszeleteket, a házi paprikakrémet, a kockára vágott sonkát és a franciasaláta zöldségalapot. Fedő alatt kb 8 perc alatt puhára pároljuk. Ha ezzel elkészültünk, hozzárakjuk a kifőtt penne tésztát, összeforgatjuk, még egy fél percig átmelegítjük.
Reszelt sajttal tálaljuk.
Elkészítése a félórás kategóriába tartozik.
De szeretem az ilyen ételeket:)
VálaszTörlésKati, köszönöm. Mi is nagyon-nagyon szeretjük. Nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert fél óra alatt kész és már ebédelhetünk is.
TörlésFinom is gyors is ügyes vagy Viki! :)
VálaszTörlésKöszönöm Marym :)
TörlésKöszönöm az ötletet, pont van mindenem most itthon, holnap ez lesz az ebéd.
VálaszTörlésHopá! Mit látnak szemeim Vikinek van facebookja! Ez igen! Az enyémek is rágják a fülemet, de még nem vettem rá magam. Nj, nj, nj!!!
Juci! Nem fogsz benne csalódni :)
TörlésFacebook ??? - hát tudod nekem már többször volt, többször le is töröltem, de ez az utolsó most már marad, mert elég sok barátság alakult ki, s amit észrevettem, hogy a blogok is szinte átköltöztek a FRÁSZBUK-ra :)