Hozzávalók:
2 nagyobb szelet tarja
1 nagy evőkanál méz
1 kisebb evőkanál mustár
1 dl minőségi fehér bor
csipet só
1 kanál mangalica zsír
Körethez
1 doboz gomba
2 dl rizs
3 evőkanál zöldborsó (mirelit)
1 kisebb evőkanál mangalica zsír
kevés só.
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben a mangalica zsírt felolvasztjuk, majd egyenként a tarjákat mindkét oldalukon hirtelen pirosra sütjük. Hozzáadjuk a bort és kevés vizet, majd lefedve addig pároljuk, amíg a víz és a bor el nem tűnik a hús alól. Ekkorra a húsok megpuhulnak. Kiszedjük a tarját és egy tányérra téve, félre tesszük.
A megmaradt zsíradékhoz hozzáadunk fél dl vizet, a gombát, s puhára pároljuk.
Forró lobogó sós, olajos vízben a rizst feltesszük főni. (15 perc) 10 perc után beletesszük a zöldborsót és még 5 percig fedő alatt főzzük.
Amikor ezzel kész vagyunk, leszürjük a zöldborsós rizst, hozzáadjuk a megdinsztelt gombát. Utólag sózzuk, kissé fehér borssal meghintjük és összekeverjük.
Már csak a tálalás következik, meg a jó étvágy, amit kívánok mindenkinek.
A mézzel és a mustárral mi a teendő, pácolnoi kell a húst, vagy a borhoz adni?
VálaszTörlésKedves Névtelen !
VálaszTörlésEzt a fajtát nem kell pácolni !
A húsokat beleteszed egy arra alkalmas edénybe, amiben tovább sütöd, illetve ekkor már párolod. A tetejére csurgatod a mézet is és a mustárt is. Aztán hozzáadod a borocskát, és elkezded fedő alatt párolni.
De nagyon jól néz ki! Kínzó a képed! Mentve!:o)
VálaszTörlés