Nagypéntek lévén, ma húst nem lehet enni, így esett a választás a kedvenc főzelékemre, s a szomszéd tyúkjainak tojásaira :)
Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
1 kanál apróra vágott kapor
só
kevé cukor (nálam édesítőszer)
1 pohár (kicsi) tejföl (én még egy pohárral megtoldottam) :))
fél mokkáskanál piros fűszerpaprika
1 kanár liszt
kevés olaj a rántáshoz.
A tököt egy kisebb lábasba feltesszük főni, csipet sót adunk hozzá, (én ilyenkor teszem bele az édesítőszert) hozzáadjuk a kaprot, beleöntünk 1 dl vizet, lefedjük és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a rántás elkészül.
Kevés zsíradékon az egy kanál liszttel egy nagyon világos rántást készítünk. Félrehuzzuk és egy fél mokkáskanál pirospaprikát adunk hozzá. Elkeverjük, s hozzáadjuk a tejfölt (esetleg tejszínt, vagy tejet), s egy szűrőn keresztül belecsurgatjuk a kapros tökhöz. Ha nagyon sűrűre sikerülne, akkor tejjel hígítjuk. Egyet forr és már kész is van.
Kevés zsíradékon személyenként 2 tojásból tükörtojást készítünk és tálaljuk a főzelékhez.
Egy nagyon finom főzelék! Az ünnepek után nálunk is sor kerül rá:)
VálaszTörlésKedves Viktória!
VálaszTörlésSzeretnélek meghívni egy gasztro játékba.
Ha van kedved hozzá, akkor a játék részleteit a Húsvéti ajánlat bejegyzésemben találod.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Hajni és Zoli ! Igen, érdemes kipróbálni, jó kis könnyű étel :)
VálaszTörlésAngéla, köszönöm szépen a meghívást, de már túl vagyok a húsvéti ajánlón. Ettől függetlenül beírtam a poszthoz, hogy Tőled is kaptam meghívást. Köszönöm.
VálaszTörlés