Hagyományos módon elkészítjük a bablevesünket.
Babot és a füstölt tarját előző nap beáztatjuk. Másnap a kuktába rakjuk a babot, a húst, a zöldségeket (sárga- fehér répa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, só)
Természetes, hogy az Ella Lux intelligens kuktában készült Bab programon.
Amikor a kukta elvégezte a dolgát, megfőtt a finom bableves. Megvártam, amíg a szelep magától leenged. Ekkor levettem a kukta tetőt és elkezdtem üvegekbe rakni a bablevest.
Befőző automatában 100 fokon 180 percig hőkezeltem.
Üvegbe zárt készételekhez -amelyek tejfölt, vagy lisztet kívánnak, mint sűrítő anyagot- ezt nem adjuk hozzá.
Fogyasztás előtt ízlésünknek megfelelően behabarjuk (berántjuk) és már fogyaszthatjuk is.
Az is nagyon fontos, hogy hőkezeléskor az üvegekbe csontos NEM rakunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése