2015. április 28., kedd

Avokádó krém feta sajttal

Nagyon szeretem a pirítós kenyeret, de nem lehet mindíg csak kacsazsírral fogyasztani. Elég régen volt avokádó krém. Most viszont annyira szép érett avokádót kaptam, hogy egyértelmű volt a krém elkészítése, és nehogy egyszerű legyen, házi -sós oldatban érlelt- feta sajttal kevertem.
 


Hozzávalók és elkészítés
 
2 db érett avokádó
2 db főtt tojás
10 dkg házi -sós oldatban érlelt- feta sajt
citrom bors (ízlés szerint)
csipet cayenne bors
só (csak kóstolás után tegyünk bele, mert a feta is sós)
Ha keménynek találnánk a krémet, akkor a feta sajt sós oldatával hígíthatjuk, de ügyeljünk az ízére, nehogy túlsózzuk.


 
A hozzávalókat késes robotgépben pépesítjük. A feta sajtot darabolva adjuk hozzá ha kicsi a robotunk. Ha nagyobb gépben készül, akkor mehet bele egyszerre.
Amikor kikevertük, megkóstoljuk, s ha még kell utána fűszerezzük.
 
 
Csak egy éjszakát pihent a hűtőszekrényben, mert reggelire pirítóskenyérre kenve jóétvággyal elfogyasztottuk.
Pillanatok alatt elkészíthető, nagyon gyors, s akár reggelire, akár vacsorára, egy jó forró teával kitűnő.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése