Egy könnyen elkészíthető, kevés munkát igénylő finom ebéd, amihez zöldségek, gyümölcsök, -aki nem diétázik, annak rizsköret- jár a finom tekercs mellé.
Hozzávalók és elkészítés
4 szelet sertés karaj
1 db körte
1 db sárgarépa
12 kicsi levél medvehagyma
só,
citrombors
4 szelet bacon szalonna
3 dkg rizs
1 evőkanál kristálycukor a fél körte flambírozásához
A kiklopfolt hússzeletekre medvehagymát rakunk.
A sárgarépát hosszában négy felé vágjuk s ebből is 1 csíkot a medvehagymára,
a körtéből hosszában 4 csíkot levágunk, amelyet a sárgarépa mellé teszünk.
Amennyire lehet szorosan feltekerjük a hússzeletet.
Hústűvel összefogjuk, s egy magas falú serpenyőben (esetleg lábasban) rövid idő alatt sós vízben főzzük.
Amikor a hússzeletek már kifehéredtek, kiszedjük és minden tekercset betekerünk 1 szelet bacon szalonnába.
Sorba lerakjuk egy kisebb tepsibe és annyi időre tesszük be a szütőbe, hogy a bacon szelet éppen ráolvadjon.
Amíg a húsok a sütőben sülnek, addig a rizst roppanósra főzzük, s aki nem diétázik, annak a tányérjára rakjuk :-)
De mielőtt tálalnánk, egy serpenyőben a kristálycukrot elkezdük melegíteni, s amikor már kezd olvadozni, akkor a fél körtét felszeleteljük és flambírozzuk.
Ez is a nem diétázók tányérjára kerül :-)
A majdnem diétázóknak madársalátával és mandarinnal tálaljuk.