Egyelőre maradunk a zöldség-gyümölcs-köretekkel gazdagított ebédeknél, vacsoráknál.
3 napja pácolódott 4 kisebb szelet tarja. Ma aztán grillsütőbe került és jól megebédeltük.
Pácolás:
A 4 szelet húst besózzuk, citrom borssal megszórjuk, lerakjuk egy olyan edénybe, amelyikben jócskán át tudja venni a fűszerek ízét, zamatát.
A húsok tetejére rakunk 2 közepes fej fehér hagymát karikára vágva, fűszerolajban érlelt aszaltparadicsomot felcsíkozva, 3-4 gerezd fokhagymát félbevágva. Citromborssal még egyszer meghintjük, kevés fűszerolajjal meglocsoljuk, s még spriccelünk rá szójaszószt, fehér- és kékszőlő balzsamecetet. Tetejére pár szál rozmaringot teszünk. Lefedjük és 3-4 napra hűtőszekrényben érleljük. Az érlelés félidejénél a húsokat megfordítjuk és hagyjuk tovább pácolódni.
Reggel 1 db közepes padlizsánt 1 cm-es karikákra felvágjuk, mindkét oldalát besózzuk, tálba rakjuk és sütésig így hagyjuk. Ezalatt az idő alatt a sótól szépen megpuhul. Kicsavarjuk belőle a sós levet. Grillrácsra tesszük és alsó-felső sütésen 10 perc alatt jó puhára grillezzük. Tálaló edényre rakjuk és elkezdhetjük a hús grillezését.
Amikor a húst grillezni szeretnénk, a grillsütő tepsijébe átrakjuk a hússzeleteket minden fűszerrel a tetején, és a "megszaporodott" olajos páclét is ráöntjük.
A grillsütőt előmelegítjük és 2x10 perc alatt készre grillezzük.
Következik a tálalás.
Tányérunkra egy marék rukkolát teszünk, majd a többi zöldség- gyümölcsöt is (negyed körte, 1 mandrain, 1 retek, 1 kivi) hozzáadjuk. Elhelyezzük a tányéron középre a grillezett padlizsán karikákat, majd mellé a 2 szelet grillhúst.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése