Úgy döntöttem, amíg ilyen hideg lesz az időjárás, addig krémleveseket fogunk fogyasztani. Egyrészt, mert nagyon laktatóak, finomak és nagyon hamar elkészülnek, de úgy igazából fel is melegítenek! S most azért ezek jobban esnek, mintha egy hideg gyümölcslevest ennénk.
Hozzávalók és elkészítés
1/2 zellergumó
1 fej édes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 db közepes krumpli
1 evőkanál saját készítésű ételízesítő
só,
frissen őrölt bors
pirított sonka falatkák a leves tetejére
A zellergumót és a krumplit megtisztítjuk és apróra felszeleteljük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat és a fűszereket. Lefedjük, s kb 10 percig fedő alatt pároljuk (főzzük)
Amikor a zöldségfélék megpuhultak, botmixerrel pürésítjük. Közben hozzácsurgatjuk a tejszínt, s még egy pár pillanatig összeforraljuk. A habtejszíntől nagyon finom krémes állagú lesz a levesünk.
Ha esetleg nagyon sűrű lenne, akkor még 1 dl tejjel hígíthatjuk.
A leves tetejére átpirított, jó ropogós sonkaszeleteket teszünk, s egy kevéske zellerzölddel tálaljuk. A sonka átsütésekor nyert finom kis zsíradék cseppecskékkel ízesítjük.
Jó étvágyat !
Hát azt hiszem nálunk is befigyel, de úgy, ahogy a paszternák krémleves készült a tegnap. Mg ahogy a sörmártásom indítottam. Snack az eleje.
VálaszTörlésA sonkafalatkáid igencsak guszták.
4Gyerek. Csak kóstolgasd nyugodtan, rájössz hogy milyen finom falatok.
TörlésEzt is szeretem ám!
VálaszTörlésLehet feliratkozni Csavi.............. :)
Törlés