2013. február 4., hétfő

Sonkába csomagolt csirkemáj



Hozzávalók:

1/2 kg csirkemáj
12 szelet pulykamell sonka
6xfél mokkáskanál kacsazsír
kevés füstöltsajt
6 kis kocka trappista sajt
majoranna

bors
6 db fogvájó :)
szilikon sütőforma (esetleg muffin sütő)

Körethez:

1,5 dl rizs
3    dl víz
fél marék fagyasztott franciasaláta alap


Elkészhítés:


 A 6 db-os szilikon sütőforma aljára parányi kacsazsírt rakunk. Minden kis "kelyhet" kibélelünk 2 szelet pulykamell sonkával.


Belehelyezzük a sonkára a csirkemájakat,  enyhén sózzuk, borsozzuk, majd kevéske füstölt sajtot csíkozunk a tetejére.

A pulykamell sonka szeleteket  ráhajtjuk a májra. Felkockázzuk a trappista sajtot és a kis kockákat a tetejére tesszük, s fogvájóval rögzítjük.
 
Előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.
 
Rizibizivel tálaljuk, amit a következőképpen készítünk el. Sós vízben (3 dl) forrpontnál beleöntjük a rizst, megsózzuk,  elkeverjük és lefedjük. 15 perc után hozzáadjuk a franciasaláta alapot. Összekeverjük, lefedjük és még további 5 percig főzzük. A levét teljesen el fogja főni. Tálalásig még kb 5 percig lefedve hagyjuk.
 
Jó étvágyat !  

4 megjegyzés:

  1. Tudtam én, hogy be kell néznem megint ide! Ígéretes kaja de nagyon ám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csavi ! Az is volt, de tényleg :) és ha úgy vesszük, akkor akár maradékokból is össze lehet hozni. Irányadó a máj, a többi meg jön magától :)

      Törlés
  2. Viki drága! Teleportáld azt a teli muffinformát, majd én megsütöm!
    Istenem micsoda finom falatok! A rizibizit is kééérem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juci Drága ! Miután fogalmam nem volt mit is csináljak fél kg csirke májból, meg egy kis maradék sonkából, meg csöppnyi kis sajtból? ! Ez lett az eredmény ,de nagyon finom volt.
      A maffinforma meg egyszerű ötlet volt. Érdemes kipróbálni, mert végtelen egszerű, hamar elkészül és még jó is :)

      Törlés