Pár nap sajtos történet eleje, ami a sajt-krémlevessel kezdődött.
Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl húslé
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
1-3 huzás szerecsendió (vag őröltből egy késhegynyi)
1 késhegynyi fehérbors,
1 levél medvehagyma nagyon apróra vágva
4 vékony szelet pirított kenyér
Elkészítés:
A vajból, lisztből nagyon világos rántást készítek, s a húslével felengedem. Habverővel többször megkeverve fölforralom, a sajtot lereszelem, s beleszórom a levesbe. A nagyon apróra vágott egy levél medvehagymát belekevrerem a levesbe (ez helyettesíti a fokhagymát) Tejszínnel dúsítom, szerecsendióval, fehérborssal fűszerezem, s ha kell, utánasózok. A leves tetejére apró kockára vágott pirítoskenyeret teszek, s így tálalom.
A medvehagymából még tehettem volna bele, mert valahogy ez az egy levél elveszett a levesben, de az ízét nagyon jók kiadta.
Vikuci nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésNagyon szeretem a sajtlevest, és most szívesen megkóstolnám ezt a finomságot.:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésÉn is kérnék szépen belőle:)
VálaszTörlésEddig csak zacskós, mű sajtlevest ettem. Ez biztosan überli és százszor finomabb!! Guszta nagyon!!
VálaszTörlésFinom lehet
VálaszTörlésLenyűgözően hangzik! Le tudnál venni a lábamról vele , Viki! :)
VálaszTörlés