2011. január 5., szerda

Pulykaszárny, ahogy mi szeretjük


Nálunk elég gyakoran kerül az asztalra, azaz a tányérra  a púlykahús. Legtöbbször azért inkább hidegen szeretjük, mert így talán még könnyebb is, vagy esetleg többet meg lehet enni belőle ?? -húúú ki tudja ezt ? A pulykaszárny, annak is a középső része a kedvenc, mert ez nem száraz, olyan jó kis NEMfogyókúrás finomság.
Hozzá majonézes vegyes salátát készítettem. Ezt a felállást mi: így ahogy van, akár reggel, akár este is szívesen fogyasztjuk. 

A pulykaszárnyközepeket egyszerüen este bekenem egy kis mézes-mustáros kencével, s reggelig a hütőben várnak a sütésre. Persze akár több napot is állhatnak ebben a pácban, de elegendő egy éjszaka is nekik. Izlés szerint 1 kanál mustárhoz 1 kanál mézet adok. Jól kikeverem és egy ecsettel rákenem a húsokra. Tálat lezárom és mennek a hűtőbe, vagy ilyen hidegben akár csak a kamrába.




Bármiben lehet sütni, (sütőzacskó, kacsasütő, pataki tál,  tepsi, de ilyenkor a tepsi tetejét letakarom  mondjuk fóliával)
A húsokat berakom a sütőakármibe és a mézes mustáros lével meglocsolom, s ilyen szép pirosra sütöm. (Itt a fotón még látszik, a bal felső sarkában, hogy még gőzölög)



A húsokat csak sütés előtt sózom meg.

A majonézes vegyes salátáshoz:

3 nagyobb krumplit héjában megfőzök,
5 db tojást keményre főzök,
1 közepes fej lilahagymát vékonyan felszeletelek,
2 közepes (vagy egy óriási) almát meghámozok, apró kockára vágok,

Most kész majonézt használtam, mert nem volt kedvem kevergetni.

Izlés és átvágy szerinti majonéz mennyiség! (mi nagyon majonézesen, azaz tartármártásosan szeretjük)

Fél flakkon majonézhez 2 evőkanál mustárt és egy 450 gr-os tejfölt, kevés cukrot (vagy édesítőt), csipetnyi sót adtam. Jól kikevertem.
Az összes többi feldarabolt hozzávalóit belekevertem a már összekevert tartármártásba és ezt is egy jól zárható dobozba téve hütőbe (vagy hideg kamrába) raktam. Jó ha van ideje jócskán összeérni és kihülni.)


15 megjegyzés:

  1. Méltatlanul elhanyagolt hús a pulykaszárny, pedig isteniiii!!!

    Csurog a nyálam az összeállításodért így, ahogy van!

    VálaszTörlés
  2. Viki drága,hú ez nagyon fincsi,megmondom az őszintét,nem sűrűn csinálunk pulykát,de ahogy leírtad,hamarosan sort kerítünk rá,ez nagyon fincsi lehet,húúú de meg éheztem:-)

    VálaszTörlés
  3. Én nagyon szeretem a pulykaszárnyat! És ez annyira guszta!

    VálaszTörlés
  4. Remekül néz ki, szép a színe

    VálaszTörlés
  5. Huuu de jol nez ki! A kence az csak siman mustar es mez osszekeverve?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki! :) Imádom a sült húsokat!:)

    VálaszTörlés
  7. Chef Viki ! Én nem is tudnám elhanyagolni mindamellett, hogy nagyon szeretjük, de hát vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy itt van nálunk a pulykagyár és mindíg frisset kapok. Egyszerüen imádjuk.

    VálaszTörlés
  8. Ditta! nagyon ajánlom, tényleg nagyon fincsi.

    Ami ! Köszönoöm szépen, jó is volt, szép is volt, de már csak volt :))

    VálaszTörlés
  9. Bianka !

    Ildy !

    Köszönöm szépen :))

    Zsiri ! Egyszerüen imádjuk a majonézes, tartáros salátákat.

    VálaszTörlés
  10. Erinacea -- igen most csak méz és mustár.
    Amikor több kedvem van hozzá, és nem is másnap szeretném megsütni, akkor még pakolok hozzá lilahagyma karikákat, citromborsot, meg még ami a kezem ügyébe kerül, de ilyenkor legalább 3-4 napot áll a hütőben.

    VálaszTörlés
  11. Mary! Köszönöm Neked is ! - Én még hidegen reggelire és vacsorára is szivesebben eszem a sült husikat, mint bármelyik felvágottat :))

    VálaszTörlés
  12. Nem csak Ti,hanem mi is így szeretjük! Hidegen nagyon finom lehet a majonézes salátával.

    VálaszTörlés
  13. Terike! Köszönöm, igy igaz, imádjuk :))

    VálaszTörlés