A kacsát jól kiáztattam, megtisztitottam és mellénél hosszában felvágtam, kiteritettem, lecsurgattam, majd a még benne maradni akaró levet egy arra alkalmas konyharuhával felszivattam, hogy a töltelék ne vizesedjen.
Hozzávalók:
1 db kb 2-3 kg-os pecsenyekacsa
Töltelékhez:
kevés olaj
apróra vágott sonkahagyma
a kacsa mája + egy 10 dkg-os májpástétom
2 kicsi dobozos, szeletelt gomba
kb 5-8 dkg apró kockára vágott husos szalonna
só, bors, majoranna, 3 db egészséges birsalma
A serpenyőbe tettem a kb 1 evőkanál olajat, az apróra vágott husos szalonnát, a szintén apró kockára vágott hagymát, a szeletelt gombát, a kacsa saját máját elkaparva, valamint a májpástétomot.
Megsóztam, borsoztam, 2 kk majorannát is hozzátettem, s 1 dl vizzel fölöntöttem, s addig kevergettem, amig a viz elpárolgott alóla
Amikor a töltelék a serpenyőben picit összepárolódott a következőket adtam még hozzá:
4 db egész tojás, 15 dkg kukoricakása, 2 kk só, 10 szem felszeletelt aszaltszilva.
Összekevertem az összes hozzávalókat.
Egy jénai kacsasütőt a negyedekbe vágott birsalmával körbe raktam és ráültettem -a hasán- kettévágott pecsenyekacsát, s az elkészült tölteléket beleraktam.
3 vékony szelet, bevagdosott husos szalonnaszeletet raktam rá, s a kacsasütő tetejével zártam le.
A sütőt 220 fokra felmelegitettem, és amikor betettem a kacsát, a hőfokot 150 fokra vettem le és 2 óra hosszáig. -nagyon lassu sütés mellett- ilyen gyönyörüségesre sütöttem.
Először gondoltam, hogy köretnek főtt krumplit és dinsztelt lilakáposztát adok hozzá, de a kacsa körül sült birsalma, és a töltelékbe belesütött aszaltszilva mellé ezek már nem hiányoztak.
Isteni finom.
Jesszus,ez istenien nez ki Viki!!Bar ehetnek belole,utoljara a Balatonon ettem kacsat,jo par eve,nagyon izlett,sajnos nalunk nincsen:(
VálaszTörlésEdó! sajnálom, hogy nektek nincs, küldök Neked ezerrel, Éppen most vacsiztunk be belőle, azok az ízek???? a kukoricakásával, meg mindennel. Jaj nem is fokozom.
VálaszTörlésIde figyelj drága Barátném! ha ma este nem tévedek be Limarához, akkor sosem tudom meg, hogy gasztroblogolsz! Kicsit meg is vagyok ám sértödve!!! :((( -áááá´! csak viccelek! Örülök Neked és millllllió psuzi - L-nak is! Majd nézz be hozzám is, ha lesz egy kis idöd, meg kedved!
VálaszTörlésPedig tudod hányszor irtam a régi blogodra???? - s nem is válaszoltál :) ---- halihó,,, azért nagyon örülök Neked. Millió puszi. Megkeresem az uj oldalad cimét, mert a régi már nem müködött nálam. Macusnak óriási puszi.
VálaszTörlés