2020. október 6., kedd

Szalonnás reggeli

 Nagyon egyszerű, nagyon finom reggelire. 

Eddig a hasaalja húsos szalonnát, mindig abáltam, fokhagymával bekentem, paprikával megszórtam és kihütve fogyasztottuk. 

Most változott az elkészítése:



Elkészítése:

A szalonna darabot keresztbe szép egyenlő részeken bőréig bevagdosom. A bevágásoknál sózom, és belerakok megtisztított fokhagyma darabokat. 

Egy jénai edénybe kevéske (kb 1 dl) vizet öntök, belerakom a szalonnát. A sütőt 150 Fokra állítom és kb 1,5 óra alatt elkészül. A víz elpárolog, a szalonnában lévő zsír kisül és nagyon finom, ízletes fokhagymás húsos szalonnát fogyaszthatunk reggelire, akár paradicsommal, paprikával, vagy bármivel, amit szeretünk. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése