2020. október 26., hétfő

Sajtos vajas csiga

Valami nagyon sósra, és végre húsnélküli vacsorára vágytunk. Igaz, hogy családom egyik tagja a kakaós csiga mellett erősködött, de hogy akkor mindenkinek legyen igaza, csiga lett, csak nem kakaós, hanem sajtos. Azt hiszem nem bánta meg, mert elég sűrűn járkált ki a konyhába 
Nagy előnye ennek a csigának, hogy nem kell keleszteni sem, tehát nagyon hamar elkészül és nagyon finom! 


Hozzávalók

A tésztához: 

80 dkg liszt,
1 tasak instant élesztő,
1 tk  cukor,
2 tk só
5 dl tej,
1dl olaj
10 dkg reszelt sajt 



Elkészítése:

Először is a 25 dlg lágy margarint 1 evőkanál sóval, 2 tojás sárgájával  jól ki kell kavarni, majd hozzáadni a 20 dkg reszelt sajtot. Félre tesszük, összeállítjuk a tésztát.

A dagasztógép tálba rakjuk a tészta hozzávalóit:
(80dkg liszt, 1 tasak (7 g) instant élesztő, 1 tk  cukor,  2 tk só  5 dl tej,  1 dl olaj. 10 dkg reszelt sajt)
Nagyon szép fényes, síma tésztát kever a gép kb 5 perc alatt. 

Az elkészült tésztát (dagasztani nem kell)!  4 egyforma részre osztjuk, s egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk.

A kikevert (vaj+tojássárga+só+reszelt sajt) masszát gondolatban négy felé osztjuk, és egy-egy adagot rákenünk egy-egy kinyújtott tésztára. Szorosan feltekerjünk, mint egy bejglit.
A feltekert tésztát 2 ujjnyi vastag szeletekre  kell feldarabolni.
(Nekem 1 rúdból 12-14 db lett.) Nincs más teendő, mint:
Sütőpapirral bélelt tepsire tenni, tojással lekenni, sajttal megszórni, és 200 fokra felmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt halvány sárgára kisütni







 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése