Felhő lángost készítettem egyik este vacsorára és ami azt illeti nagyon ízlett. Ismétlésre várt, de már nem ugyanúgy szerettem volna, ezért továbbgondoltam, s lett belőle Túrópizza. Hogy ez a jó neve, nem tudom, de nem is ez a lényeg. Itt a lényeg azon van, hogy nincs benne liszt és nem emeli meg a cukorszintet.
2 db-hoz
Hozzávalók:
10 dkg túró
3 db tojás
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztottam.
Sárgáját a túróval, sóval, sütőporral -konyhai robotgéppel- simára kevertem.
A tojásfehérjékből kemény habot vertem és lazán összekevertem a sárga anyaggal.
A sütőt -az összeállítás előtt- bekapcsoltam, 200 fokra előmelegítettem.
A kikevert anyagot merőkanállal -fóliával bélelt- tepsire adagoltam.
Én dupla adagot készítettem, így 4 kupacot raktam a tepsibe.
200 fokon 15 perc alatt készre sütöttem.
Ha frissen, azonnal szeretnénk fogyasztani, akkor a sütőt nem zárjuk el. A 4 részre vágott alapot tányérra helyezzük. Megpakoljuk nagyon kevés apró kockára vágott császárszalonnával, zöld és piros paprika szeletekkel. tetejére kevés sajtot teszünk és visszatoljuk a sütőbe, csak addig, amíg a sajt enyhén ráolvad. Kb fél perc,
Kivesszük a sütőből, és a tetejére vékonyra szeletelt uborkát és jégcsap retket szeletelünk.
Könnyen emészthető, könnyű és nagyon finom vacsora. Nem utolsó sorban diétázóknak egy igazi fehérje bomba.
2 fő részére érdemes 4 db-ot elkészíteni, mert másnapra mégfinomabb, mint azonnal frissen.