A mai ebédünk "házi konzerv bableves" ❤❤❤ Nagyon szeretjük, de kívántunk mellé valami "enyhe" finomságot.
Igaz, hogy ebédre csak a leves került a tányérba, mert azzal nem számoltam (kenyérsütés mellett), hogy bizony az alma pudingnak jó sok idő kell, mire kihűl. Azért megszületett a finomság és meg is kóstoltuk, ezzel együtt viszont a vacsora is elmaradt.
Először is sütöttem egy piskótát (pontosan fordítva kellett volna. Az almapudinggal kezdeni)
Ő Bözsi a Rabszolganő, aki 2 perc alatt kikever 3 tojásból egy óriási piskóta tésztát.
(itt éppen házi majonézt kever Bözsi)
A piskóta hozzávalói:
3 tojás
150 g cukor
150 g rizsliszt.
A 3 összetevőt Bözsibe raktam és kettő perc alatt kikeverte a piskótát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészül.
Almapuding hozzávalói:
1 kg almát megtisztítottam és apró kockára vágtam - 7 dl vízben - 30 dkg cukrot feloldottam, felmelegítettem, s amikor elkezdett majdnem forrni, beletettem az almakockákat. Nagyon rövid ideig 1-2 percig kell csak főzni, hogy az almakockák egészben maradjanak.
4 csomag főzős gluténmentes pudingot 4 dl hideg vízben elkevertem, s a forró almakockákhoz adtam, de ekkor már levettem a tűzről a lábast. Hagyni kell teljesen kihűlni, s majd csak ezután kell a kisült piskóta tésztára adagolni.
Az almakockákra rákerült a 4 csomag (hideg vízben feloldott) puding. Most már csak azt kell várni, hogy teljesen kihűljön és megdermedjen.
Egy hasonló és nagyon finom almás receptről ITT lehet olvasni, bár ott a tészta nem piskótából van. Ezt is érdemes kipróbálni.
A piskóta tésztát ekkora nagy kapcsos sütőformában sütöttem ki. Ez a méret 3 db tojásból készült. Ezt tudja a Bözsi :)
Kihűlt a piskóta, megpakoltam az almapudinggal és a tetejére jó vastagon őrölt mandulát szórtam.
Felszeletelés után a tetejét jó vastagon növényi habtejszínnel dúsítottuk! Remélem nem fogunk elhízni tőle, bár szerintem ez akkora adag sütemény, hogy lehet egy hétig is enni fogjuk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése