Ez a világ legegyszerűbb, s állítom legfinomabb almás süteménye. Délelőtt fél 11-kor hozzá fogtam és a gulyás levesünk mellé már fogyasztottuk is. Lehet kevesebb mennyiségből is elkészíteni, de nem érdemes.
S akkor lássuk, miből és hogyan készül.
Hozzávalók
75 dkg liszt (fele rétes, fele rizs liszt)
35 dkg porcukor (nálam 20 dkg eritrit)
7,5 dl
tej
3 nagyobb tojás
1 csomag sütőpor
3 csomag vaníliás cukor
4 db közepes alma meghámozva
2 mokkáskanál fahéj (nálam mézes süteményfűszer)
Csipet só
Az almákat
meghámoztam, lereszeltem, félre tettem.
Egy sütő
méretű tepsit kibéleltem (én fekete LIDL-s fóliával)
Összekevertem
a lisztet a sütőport, a porcukrot, a mézes tészta fűszert, a vaníliás cukrot, a
sót. A tojást a tejjel elkevertem, majd az almákat kicsavartam és mindhárom
összetevőt egy tálban összekevertem.
A tepsibe
öntöttem, elegyengettem, kicsit megütögettem a tepsi alját, hogy elrendeződjön
a cuccos.
200 fokra
felmelegített sütőben 40 percig sütöttem. Amikor kivettem a sütőből és hűlt egy
kicsit, akkor tetejét porcukorral hintettem.
4-5 nap
mulva is finom puha. Férjem ezt fogyasztja a mindennapi kávéjához.
Eszméletlen
finom. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése