2015. november 12., csütörtök

Bőrös malacságok, csicsóka körettel

Gyönyörű bőrös malac karajt lehet kapni kedvenc hentes boltunkban. Be is vásároltam jócskán belőle, nehogy éhezzünk! 
A malac karajokat hentesünk szépen felszeletelte. 



A karaj szeleteket először is bepácoltam, s a bepácolt húsokat 4 napig a hűtő szekrényben tartottam. Egyszer megforgattam, hogy a pácanyag jócskán bevonja a hússzeletek mindkét oldalát. 

Pác anyag:
Magos mustár
Házi paprika krém 
Citrom bors
Fokhagyma
Tökmag olaj
Ezeket összekevertem és egyenként megkentem a karaj szeletek mindkét oldalát. 


A bepácolódott karajszeleteket sütőfóliába raktam. 200 fokra előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 perc alatt szép pirosra sütöttem. 
(a sütési idő sütő függő!)

Köretnek Csicsókát vágtam hasábra és forró zsírban kisütöttem. Merész próbálkozásnak tartottam, de megérte. Nem lehetett észre venni, hogy nem krumplit eszünk. 

Nyáron eltett kovászos uborkával fogyasztottuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése