Csirkemell, ha ráfogjuk, akkor teljesen diétásan :-) Sajnos felszeletelve nem készült róla fotó, mert mire észbe kaptam, már egy falat sem maradt belőle, pedig a csirkemellében van án a legfinomabb falat.
Hozzávalók és elkészítés
2 db filézett csirke mell
kb 20 cm hosszú házi kolbász
10-12 db bacon szalonna csík
fokhagyma só
Körethez
1 kisebb fej karfiol
parajdi só
2 dl laktózmentes tejföl (aki nem diétázik, annak bármilyen lehet)
20 dkg laktózmentes sajt (aki nem diétázik, annak bármilyen lehet)
1 teáskanál citrombors
Elkészítés
A csirkemelleket egy nejlon zacskóba tesszük és mindkét oldalán kiklopfoljuk.
Kivesszük a zacskóból, vágódeszkára helyezzük és fokhagymás sóval enyhén megsózzuk. A házi kolbászról lehúzzuk a bőrét és beletekerjük a csirkemellbe.
A bacon szalonnákat kiterítjük a vágódeszkára és ráhelyezzük a kolbásszal megtöltött csirkemelleket, szorosan feltekerjük.
Egy erre alkalmas jénaiba (vagy bármilyen kenyérsütő formába) helyezzük a megtöltött húst. Félre tesszük.
A rózsáira szedett karfiolt, forrásban lévő sós vízben 3 percig roppanósra pároljuk (esetleg, ha van rá lehetőségünk, gőzöljük)
A karfiolokat kiszedjük. A másik jénai edényünket kizsírozzuk, belerakjuk a karfiol rózsákat, citromborssal megszórjuk. A laktózmentes tejfölbe elkeverjük a laktózmentes reszelt sajtot (Tihany camembert natúr) és ráöntjük a karfiolra.
Mindkét tepsit egyszerre tesszük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25 percig sütjük.
Természetesen sütőfüggő. Ettől lehet magasabb fokon is sütni. Kinek milyen a saját tapasztalata a saját sütőjével, aszerint állítsa be sütésre.
Nem maradt más hátra. A két tepsit kivesszük a sütőből és egy hosszúkás tálra kiszedjük.
Várunk vele egy kicsit, hogy hűljön. Így sokkal könnyebb lesz szeletelni a csirkemellet.
Azt sajnálom, hogy felszeletelve nem készült róla fotó, de mire észbe kaptam, már csak romhalmaz és maradék morzsák voltak a kínáló tálon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése