Ha az ebédfőzésből, tálalásból még hátra van fél órád, akkor bátran hozzáfoghatsz ehhez a finom kis paleo süteményhez. Jó ha a sütőt előre bekapcsolod, s úgy fogsz hozzá az összeállításhoz.
Hozzávalók:
8 dkg xilit (ez volt itthon)
8 dkg darát dió
3 dkg nyílgyökérliszt
3 dkg útifűmaghéj1 teáskanál sütőpor (lehet glutén- és foszfátmentes)
3 dkg tojásfehérje por
1 vaníliarúd kikapart magja (nálam most 1 mokkáskanál vanília kivonat
1 vaníliarúd kikapart magja (nálam most 1 mokkáskanál vanília kivonat
1,5 dl víz1 bio citrom reszelt héja és leve
2 tojás
4 dkg kókuszolaj
12 db muffin sütőforma
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vizet, a citromlével, a citromhéjjal, a kókuszolajjal és a tojásokkal összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a száraz anyagokat. Turmixoljuk, majd muffin formába kiadagoljuk (12 db) és máris süthetjük. 180 fokos sütőben 25-28 perc alatt készre sütjük. Tűpróba.
Rácsra kiborítjuk a formákból. Ha kihűlt házi baracklekvárral tálalhatjuk.
Mire az ebéd elkészül és el is fogyasztottuk, addig a minifánkok is kiűlnek és fogyaszthatók.
Jól néznek ki... Egyszer meg kellene kóstolnom valami paleosat:)
VálaszTörlésSzia Róza! Bevallom neked őszintén, hogy én már nagyon sok paleos receptet (főként kenyereket, péksüteményeket) kipróbáltam, de mindíg elriasztott az a rengeteg tojás, amit felhasználnak a recepthez. Na ez az a recept, ami mindent felűlmul. Nagyon finom, nagyon egyszerű elkészíteni. Érdemes egy ilyennel kezdeni. Próbáld meg.
Törlésnagyon jol néz ki !!
VálaszTörlésSzia Mariskám! ....de nagyon finom is. Próbáld ki. Én a Lacinak a kávéjához sütöttem, mert már unom, amikor háztartási kekszet ropogtat :))))
Törlés