2015. április 26., vasárnap

Szénhidrát csökkentett csiga

Szénhidrát csökkentett finomság, aminek az alapreceptjét Szafinál lestem el
Sajnos egyetlen és óriási hibája, ha kisült és ki is hűlt, nem szabad beleharapni, mert nem lehet abbahagyni. :)
 
 
Nagyon kevés és nagyon egyszerű  hozzávalókból készül. Viszont aki szeretné kipróbálni, ajánlom, hogy egyből 2 adaggal kezdje.
 
Alaprecept:
210 g Dia Wellness sütőliszt
40  g Szafi Fitt kókuszzsír (most zsír formában)
1 db   tojás
1 dl (8-10 evőkanál) hideg víz
1  kávéskanál himalaya só
 
A hozzávalókat összegyúrjuk és 1-2 órára hütőbe tesszük pihenni. (Rugalmas pite tésztát kell kapnunk)
 
Töltelékét kedvünk szerint állíthatjuk össze. Nálam most a sós változat került előtérbe, mégpedig sonkával, bacon szalonnával, lágy főtt tojással, és medvehagymával.
 
Ez esetben a töltelék hozzávalói
 
3 db 3 perces főtt tojás
2 evőkanál kockára vágott bacon szalonna
2-3 dkg (maradék) főtt sonka
3 levél póréhagyma
1 csipet citrombors
1 parányi cayenne bors
 
Az összetevőket aprítógépben összekeverjük.
 
Tésztánk már 2 ája a hűtőben várakozik. Most kivesszük, fél cm vastagságúra kinyújtjuk, s a tölteléket rákenjük.
Mint egy beglit feltekerjük és éles késsel 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
 
A sütőt már előmelegítettük 200 fokra. 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük. (A sütő hőfoka és az idő, sötőfüggő)


 
Amikor kisült tányérra kiszedjük és jól eldugjuk, nehogy azonnal megkóstoljuk.... Életveszélyes, mert nem lehet abbahagyni az evést!
 

Ha édes tésztaként szeretnénk elkészíteni, akkor negyed kávéskanál só és 2 evőkanál DW negyednannyi cukorhelyettesítőt adunk a tésztához.
Sós tészta esetén 1 kávéskanál himalaya só.
 
Pitét is készíthetünk ebből a tésztából, akkor pite formában sütjük ki
és a pitét kedvünk szerinti töltelékkel gazdagítjuk.
Vagy ha esetleg kekszet szeretnék, akkor kinyújtjuk és akár kerek, akár szögletesre vágjuk, keksznek sütjük meg, és közben készíthetünk édes, vagy akár sajtos, tetjén magvas kekszeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése