Kovász
1 dl víz,
10 dkg BL 55-ös liszt
2 dkg élesztő
Összekavartam, kelesztőtálban legalább 3 órát pihent.
Utána Elkezdtem Bözsibe pakolni a dolgokat (Bözsi a Rabszolganő tulajdonképpen egy konyhai kütyü, aki mindíg sokat segít)
Beletettem először
2 dl vizet,
5 dkg olajat,
2 dkg sót,
Jöttek a lisztek, összesen 40 dkg.
(A 40 dkg liszt állt, BL 55-ös, Rétes liszt, Teljes kiörlésű Rozsliszt, Teljes kiörlésű Tönkölyliszt, Graham liszt, Gyermelyi durum fogós)
A lisztek tetejére a megkelt gyorskovászt kanalaztam. Arra vigyáztam, hogy a lisztet eltakarja, mert kavaráskor a Bözsi nem dobja ki a lisztet. (hát igen, vigyázni kell a tisztaságra)
Ebbe a kenyérbe adtam 2 kávéskanál Chia magot is!!!
Hozzáadtam még
1 púpos evőkanál búzacsírát
2 dkg búzasikért (ez azért kell, mert nagyon kevés fehér liszt van a tésztába)
Bözsi 2 perc alatt megdagasztotta Ezután már nem nagyon volt vele munka, mert csak kétszer kellett 25 percenként kicsit átmozgatni a tésztát. Utána formázni és a jénaiba tenni. A jénaiban 40 percet kelt. Bevágtam zsiletpengével, lelocsoltam virágspriccelővel, a sütőt pedig bekapcsoltam, 220 fokra felmelegitettem.
10 percig melegedett a sütő, amikor betettem a kenyeret. A sütő rácsára, alulról a második fokozatra.
20 percig 220 fokon, majd 10 percig 200, és további 20 percig 180 fokon sült.
Kivettem, rácsra tettem és hagytam kihülni
És akkor lássuk a fázisfotókat
Az első 25 perces pihentetés után
Második 25 perces pihentetés után megformázva a jénaiban
40 perc után zsilettel bevágtam, a kenyeret és a jénai tetejét is jól bespricceltem hideg vízzel
És íme a végeredmény, ami szerintem önmagátért beszél.
------- hát így!
Nagyon büszke vagyok a férjemre és köszönöm neki, hogy átvállalja ezt a szerepet................
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése