2014. december 16., kedd

Rántott csirkemáj ízes köretekkel

Rántott csírkemáj, mert nagyon szeretjük
 
 
0,5 kg csírke máj
2 dl tej
1 mokkáskanál citrombors
csipet só (amit a panírba keverünk)
panír
olaj a kisütéshez.
 
Köretnek:
provance fűszerkeverékkel szórt sós burgonya (2 óriás krumpli)
frissen szeletelt zöldsaláta, fehér és kék szőlő borecettel meglocsolva
 
Elkészítés:
A csírkemájat letisztítjuk a hártyáktól, majd kevés fokhagymás  tejben kiáztatjuk.
Fokhagymás pirított kenyérből panírt készítünk. (késes robotgéppel finomra daráljuk) Hozzáadjuk a sót, a citromborsot  és a tejben kiáztatott májat először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, s a fokhagymás, citromborsos  panírban megforgatjuk. Kezünkkel jól rátapasztjuk a májra a panírt. 
Az olajat felforrósítjuk, belerakjuk a panírozott csírkemájakat és szép pirosra kisütjük.
Papírtörlőn leszárítjuk a lecsöpögő olajat.
 
Tálaláskor a sós vízben főtt krumplit provance fűszerkeverékkel megszórjuk.
Az apróra szelt zöld (vegyes) salátát fehér és fekete szőlő borecettel spricceljük le.

 
Ízorgia. Már csak fogyasztásra (és ismétlésre) vár.

1 megjegyzés: