2014. június 10., kedd

Spárgaszószos csirkemell

 
Hozzávalók 2 személyre
 
30 dkg csirkemell felcsíkozva
1 teáskanál kókuszzsír
fél mokkáskanál citrombors
1-2 csipet cshilli pehely
ízlés szerint só
 
20 dkg főtt  penne (aldante)
 
30 dkg zöld spárga
1 db kisebb fehér hagyma
1 mokkáskanál kókuszzsír
1 nagyon kicsi krumpli
1 dl habtejszín
ízlés szerint só,
csipet citrombors
 
Elkészítés:
 
Először a tésztát tesszük oda főni, s amíg a tészta elkészül, addig a hússal és a szósszal is elkészülünk.
 
kb 1.5 liter forró sós vízben kifőzzük (aldante) a tésztát.
 
Serpenyőben a kókuszzsírt felmelegítjük, beletesszük a csirkemell csíkokat és halvány pirsra pirítjük. Ízesítjük citromborssal és chilli pehellye.
 
E közben elkészítjük a spárga szószt. Nekem  erre van egy tündéri konyhai kütyüm, amit Bözsinek kereszteltem. Ő végzi a legtöbb konyhai munkát, ami a főzést illeti.
 
Tehát:
a teáskanál kókuszzsírt beletesszük, felmelegszik.  Négy darabba vágjuk a hagymát, hozzáadjuk. "Bözsi" felmelegíti az olajat, összvágja és megpirítja a hagymát. Amikor ezzel elkészül, akkor a megmosott zöldspárgát, az 1 db kicsi krumplit hozzáadjuk. Beállítjuk főzési fokozatra (kb 6-8 perc). A spárga és a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a fűszereket (sót, citromborsot) és beleöntjük a tejszínt. További 1 percig főzési fokozatra állítjuk, majd turbófokozatra és  2 x 5 másodpercig pépesítjük.
 
A tésztánkat leszűrjük, rálocsoljuk a spárga szószt,  majd a tetejére rakjuk a csirkemell csíkokat és tálaljuk.


1 megjegyzés: