Hozzávalók 2 személyre
30 dkg csirkemell felcsíkozva
1 teáskanál kókuszzsír
fél mokkáskanál citrombors
1-2 csipet cshilli pehely
ízlés szerint só
20 dkg főtt penne (aldante)
30 dkg zöld spárga
1 db kisebb fehér hagyma
1 mokkáskanál kókuszzsír
1 nagyon kicsi krumpli
1 dl habtejszín
ízlés szerint só,
csipet citrombors
Elkészítés:
Először a tésztát tesszük oda főni, s amíg a tészta elkészül, addig a hússal és a szósszal is elkészülünk.
kb 1.5 liter forró sós vízben kifőzzük (aldante) a tésztát.
Serpenyőben a kókuszzsírt felmelegítjük, beletesszük a csirkemell csíkokat és halvány pirsra pirítjük. Ízesítjük citromborssal és chilli pehellye.
E közben elkészítjük a spárga szószt. Nekem erre van egy tündéri konyhai kütyüm, amit Bözsinek kereszteltem. Ő végzi a legtöbb konyhai munkát, ami a főzést illeti.
Tehát:
a teáskanál kókuszzsírt beletesszük, felmelegszik. Négy darabba vágjuk a hagymát, hozzáadjuk. "Bözsi" felmelegíti az olajat, összvágja és megpirítja a hagymát. Amikor ezzel elkészül, akkor a megmosott zöldspárgát, az 1 db kicsi krumplit hozzáadjuk. Beállítjuk főzési fokozatra (kb 6-8 perc). A spárga és a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a fűszereket (sót, citromborsot) és beleöntjük a tejszínt. További 1 percig főzési fokozatra állítjuk, majd turbófokozatra és 2 x 5 másodpercig pépesítjük.
A tésztánkat leszűrjük, rálocsoljuk a spárga szószt, majd a tetejére rakjuk a csirkemell csíkokat és tálaljuk.