Azért megsúgom, hogy ez a lábtörlő sem jött volna létre, ha a sága nem küld ilyen iszonyat sok -már-már megunni látszó terméket, de azért nem romlott ránk semmi, s még mindíg van egy kicsi. És azért megmutatom, hogy mit is rejtett az a SÁGA hűtőtáska, s plusz még egy doboz, amiben egy edényfogó kesztyű, és egy konyhai kötény bújt meg.
Még a múlt héten is a SÁGA termékeit fogyasztottuk, de már kezdünk kicsit "belefáradni" :) így aztán elhatározásra jutott, hogy na most akkor jó nagy adag virslis lábtörlő készül. Méghozzá 2 óriási tepsivel, s jó sűrűn befonva virslivel. Elmondhatjuk: "na, ezt is kivégeztük".... virslink már kevés maradt, de még van a SÁGA termékeiből, amit fogyasztani kell, mert a szavatossági idő vége felé tartunk.
Nos, hogy a virsliknek, füstliknek ne legyen gondjuk, mi aztán befűztünk egy jó nagy csomót egy finom tésztába és megsütöttük, aztán meg jól megettük :)
Hozzávalók
a tésztához
70
dkg liszt, (eleve dupla adaggal indítottunk. A recept egy adagra szól)
1
csomag élesztő
1, 5 dl víz vagy tej,
1, 5 dl kefír,
2 evőkanál olaj,
1 csapott ek. só
1 csapott ek. cukor
1, 5 dl víz vagy tej,
1, 5 dl kefír,
2 evőkanál olaj,
1 csapott ek. só
1 csapott ek. cukor
A
szövéshez:
nagyságtól függően kb. 10 db. roppanós virsliűztük ezt mi nem számoltuk, csak pakoltuk, fűztük, amíg csak volt, és amíg bírtuk)
nagyságtól függően kb. 10 db. roppanós virsliűztük ezt mi nem számoltuk, csak pakoltuk, fűztük, amíg csak volt, és amíg bírtuk)
Kenéshez:
1 tojás
1 tojás
A
tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára
kelesztjük. Ezután kettévesszük, kinyújtjuk a tepsink nagyságú lappá, majd
sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát
úgy, hogy a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a hosszában a
virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, majd
előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük. A másik felével is így járunk
el.
Mustárral, ketchuppal, majonézzel,vagy friss zöldséggel tálaljuk.
Mustárral, ketchuppal, majonézzel,vagy friss zöldséggel tálaljuk.
És ez is bejön, de nagyon ám...
VálaszTörlésAzt el is hiszem, mert nagyon finom volt.
VálaszTörlésViki