2013. december 21., szombat

Gyors ebéd tészta imádóknak

Rohamosan közelednek a Karácsonyi ünnepek, ezért ebben az időszakban csakis a gyors ebédkészítés jöhet számításba, de ne csak gyors legyen, hanem finom is. S ha lehet, majdnem magától készüljön is el. Így került ma sor erre a pennés finomságra, aminek elkészítése tényleg nem igényel sok időt.
 
 
Hozzávalók 2 személyre
 
25 dkg darált sertéshús (de bármilyen darált, vagy csíkokra vágott hús is megfelel)
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 kisebb evőkanál mangalica zsír
1 mokkáskanál őrölt bors
csipet só
3 gerezd fokhagyma
5 db aszaltparadicsom
2 kisebb friss paradicsom
 
Köretnek
 
25 dkg penne tészta
 
Tálalásnál a  tetejére: 10 dkg apróra vágott feta sajt 
 
Elkészítése:
 
A zsírt egy serpenyőben felolvasztjuk, beleforgatjuk a darálthúst, majd rátesszük a nagyon apró kockára vágott vöröshagymát. Nagyon enyhén sózzuk (mert az aszaltparadicsom is fűszeres), borsozzuk.
A hús fehéredéséig (kb 5 perc) melegítjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott aszaltparadicsomot és a kockára összevágott friss paradicsomot, valamint a szeletekre vágott fokhagymát.
Fedő alatt 15 percig pároljuk.
Amíg párolódik serpenyőnkben a hús és a fűszerek, addig egy lábasban vizet forrósítunk, kevés olajat teszünk bele és kifőzzük benne a penne tésztát (kb 10 perc) Sót nem teszünk bele!!
 
A tésztát leszűrjük, tányérokra elosztjuk. Megrakjuk az asztaltparadicsomos, hagymás, fűszerezett  hússal.
Tetejére apró kockára vágott feta sajtot teszünk és jóétvággyal elfogyasztjuk.
 
Az egész elkészítési ideje terítéssel együtt 25-30 perc. Jó étvágyat !
 
 

2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki és biztos, hogy finom is, de részemről a penne tészta? Ne végre valami, amit nem szeretek.

    VálaszTörlés
  2. Minden jót kívánok! Békés ünnepet, még békésebb hétköznapokat!

    VálaszTörlés