Ha már egyszer itt az ősz, mindjárt a tél is. Kiskertemben leszedtem az utolsó rózsabimbókat, de hogy el ne feledkezzünk a rózsákról, alkotni kellett egy másik fajtát, amit akár egész télen-nyáron folyton lehet élvezni.
Túrós rózsa
Kelt tészta:
60 dkg liszt,
2,5 dl tej,
4 dkg élesztő,
3 ek cukor,
1 tk só
1 tojás
1,3 dl olaj,
2 ek tejföl
2,5 dl tej,
4 dkg élesztő,
3 ek cukor,
1 tk só
1 tojás
1,3 dl olaj,
2 ek tejföl
Túrótöltelék:
50 dkg túró (áttörve)
2-3 ek. cukor
1 citrom aroma
1 teáskanál vanília kivonat
1 egész tojás
2-3 ek. cukor
1 citrom aroma
1 teáskanál vanília kivonat
1 egész tojás
Minden gombócot kinyújtunk (nálam 14 cm volt az átmérőjük) Legközelebb elég lesz 10 cm is.
14 cm-es kört nyújtottam, de már tudom, hogy legközelebb elég lesz egy bő tenyérnyi is, úgy kb 10 cm-es kör !
A szemben lévő részeknél a fotón látott formában bevágjuk a tésztát. Ügyeljünk arra, hogy a közepén maradjon annyi hely, hogy a tölteléket be tudjuk úgy rakni, hogy a bevágások mentén ne csurogjon ki a tésztából.
Elkezdődik a szélek felhajtogatása.
Miníg a szemben lévő részeket hajtjuk egymás után.
Elkészültünk a rózsa formázásával.
Sütőfóliával bélelt tepsire rakjuk és amíg a sütő bemelegszik (20-25 perc) addig hagyjuk még kelni.
Tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nagyon szépek Viki! :)
VálaszTörlésKöszönöm Marym ! Ez olyan bonyolultnak tünt, de hogy milyen egyszerűűűű ???? !!! Jaaaa! -és milyen fincsi ? ! :)
TörlésLegözelebb ha fotózod, akkor ne csak négyet jó? Egy vagonnyit legalább. Legalább a látványtól lakja majd jól. De inkább megyek majd.
VálaszTörlésCsavi ! most 10-et sikerült sütni, de ígérem, hogy ha egyszer eljössz egy vagonnyi tepsivel rakok eléd :)
TörlésNagyon szépek lettek a rózsák! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen !
Törlés