Az előző posztban szereplő csicsókakrémleves mellé egy egyszerű és nagyon gyorsan elkészülő második fogást találtam ki, a smarnit, vagyis magyarul: császármorzsát. Na ezt sem csináltam még soha sem, de már éppen itt volt az ideje.
2 db tojást, 2 dl tejjel (édesítőszerrel ízesítve) összekeverjük, s annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó sürű palacsinta tésztát kapjunk. (Dupla olyan sürű, mint a normál palacsinta tészta)
Egy közepes serpenyőben kevés olajat melegítünk, s amikor már jól felemelegedett beleöntjük a sürű masszát. Pár pillanatig hagyjuk, hogy az alja kössön meg, aztán egy fakanállal szét daraboljuk, majd átforgatjuk a tésztát mindaddig, amíg minden oldala szép piroskás lesz.
Tálaláskor porcukorral szórjuk és baracklekvárral ízesítjük.
A csicsókakrémlevest és a smarnit mindösszesen 20 perc alatt lehet elkészíteni, tehát ez is a 30 perces ebédkészítési kategória, méghozzá két fogásban.
Mindkét fogás nagyon laktató volt, azt hiszem egyedül is megállta volna a helyét, vagy legközelebb csak fele adagból készül mindkét étel.
Én a smarnit úgy ismerem, hogy darával készül, de ahány ház, annyi szokás! :) Mindenesetre én nagyon szeretem a darás verziót, szerintem azt is próbáld ki! Sütés előtt picit pihentetni kell, hogy megdagadjon a dara.
VálaszTörlésTitanilla! Köszönöm az új receptet, egyszer rá kerül asor :)
TörlésJujj ez nagyon finom tud lenni főleg egy kis jamajicai rummal megflambírozva!
VálaszTörlésjujjj ez tényleg finom volt, de én a kubai fehér rumot jobban kedvelném ! Szerinted Csavi ?
TörlésTitanilla, az a gríz-smarni! :-) Sokan összekeverik a kaisersmarnival, azaz császármorzsával.
VálaszTörlésZita :) Köszönöm! én sem hallottam még grizzel, de egyszer lehet, hogy kipróbálom. :)
TörlésIgen, Zita, igazad van, mi dara-smarninak hívjuk :)
TörlésNo lányok ezt jól megvitattuk. Legközelebb grízsmarnit fogok készíteni, s beszámolok az hogyan ízlett :)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés