Hozzávalók:
0,5 kg csírkemáj (szív nélkül)
13 szelet bacon szalonna (ennyi volt egy csomagban)
2 gerezd fokhagyma (szeletekre vágva)
2 evőkanál kacsazsír
kevés szárított majoranna
Körethez
Törtburgonya kacsazsírral.
A májat hártyáitól megtisztítjuk, előző este fokhagymás tejbe beáztatjuk. A baconszalonnákba beletekerjük a csírkemájat, parányi szárított majorannával megszórjuk, s egyenként a sütőedénybe lerakjuk.
A fokhagyma gerezdeket szeletekre vágjuk és minden máj közé bedugdosunk egyet, ami megmarad a májak mellé beleszórjuk. A kacsazsírt elosztjuk a májak között. Az edény tetejét rátesszük és 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Törtburgonyával tálaljuk.
4 db nagyobb krumplit meghámozunk, sóval ízesített forró vízben fedő alatt 5-6 percig főzünk, majd leszürjük a levét. Az elkészült máj alatt lévő kacsazsírral meglocsoljuk, összekeverjük és tányérra rakjuk. Nem kell feltétlenül pürésíteni a krumplit, sokkal finomabb, ha kissé darabosan marad a krumpli.
Kedvenc almakompótunkkal fogyasztottuk, amit úgy készítek, hogy 2 dl vízben fél citromot felkarikázva, szegfűszeggel ízesítve a levet felfőzöm, folyékony édesítőszert adok hozzá. Kb 5 percig főzöm a levet, addig a citrom és a szegfűszeg íze jól kifő. 4 db almát meghámozok, szeletekre vágom és hozzáadom a fűszeres léhez, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje az almákat. Fedő alatt 5 perc alatt elkészül.
Ha ügyesen dolgoztunk, akkor ez az étel is a félórás elkészítésű kategóriába tartozik.
Pont most vettem ki a csirkemáj csomagomat olvadozni, hogy este be tudjam áztatni fokhagymás tejbe:)
VálaszTörlésNöné! Remélem azóta már meg is ettétek :)
TörlésJajj nekem, de klassz kaja megint!
VálaszTörlésCsavi Kedves - tessék szíves hozzáfogni, és nem ám közben számítógépet telepíteni !!!! :) :)
TörlésFenséges ebédetek volt, nekem az almakómpot is tetszett, arra vevő vagyok bármikor.
VálaszTörlésJuci ! Köszönöm szépen, Az almakompót nálunk is favorit.
TörlésMa ez lesz az ebédünk. Köszi Viki a tippet és a receptet.
VálaszTörlésSzia Jucus ! Akkor ma meghoztam a következő finomságot, szintén csirkével és baconnal :) Abban sem fogsz csalódni.
TörlésNagyon fincsi volt az ebédünk! Jó ötlet a baconos csirkecomb is, legközelebb azt is kipróbálom!
VálaszTörlés