Ez egy végtelenűl egyszerű, könnyen és rövid idő alatt elkészíthető étel. Ennél már csak az elfogyasztása rövidebb. Ilyen forró napokon nem vagyok hajlandó fél óránál többet tölteni a konyhában az ebédfőzéssel, ezért esett a választás e finom falatokra.
0,5 kg sertéscomb felkockázva,
1 kisebb evőkanál mangalicazsíron hirtelen megpiritva, hozzáadva
3 gerezd fokhagyma, só, csipet fehér bors.
Ezalatt az idő alatt az ujburbonyát meghámoztam, kockára vágtam, enyhén sós vízben megfőztem (5 perc), leszűrtem. A hús zsírjával kicsit meglocsoltam, apróra vágott petrezselyemzölddel összekevertem.
Kész is vagyunk, lehet ebédelni.
Igazán könnyű és könnyen elkészíthető étel. Friss uborkasalátával fogyasztottuk.
köszi az ötletet,holnapra már tudom mi lesz az ebéd:)kovi ubival mennyei lesz:)
VálaszTörlésSzindi ! Örülök, hogy megoldottuk ezt a problémát is :))
VálaszTörlésVikikém nagyon meleg van én is reggel sütöttem a kenyeret. Ebédetek nagyon finom és guszta volt. :)
VálaszTörlésGuszta és nagyon finom ebédetek volt! Egészségetekre! Nem maradt egy kicsike?:-))
VálaszTörlésKöszönöm, hogy megírtad helyettem a bejegyzést,:)
VálaszTörlésA ballagási ünnepi főétel is így nézett ki. Na jó a pörkölt nem pont így készült de hasonlóan.
A petrezselymes újkrumplit azért válsztottam, mert amíg az előételt fogyasztották meg a levest, el is készült. Finoom volt. De még lesz repetaaaa!!!!
Marym ! Köszönöm. Nálunk is nagy a kánikula :( a franc egye meg. Alig vártuk a jóidőt, na de nem ilyen forróságot.
VálaszTörlésÉviém ! Olyan soká értem ide, hogy sajna mind elfogyott, de ez azt is jelenti, hogy fincsi volt :)
VálaszTörlésJuci Drága ! Akár máskor is, ha hasonló ebédet készítünk. Ez nem pörkölt volt, hanem zsírjára sütött apró húsok. De mindwegyis az, csak jó legyen :)
VálaszTörlés