Nálunk egy jó ideje a saláták idejét éljük. Egyszerűen a ház ura nem hajlandó mást fogyasztani csakis és rengeteg salátát, legyen az akár ebéd, akár reggeli. Bármihez képes elfogyasztani ezt a fajta majonézes vegyes salátát. Most ez a fajta van soron nála. Szerintem egy héten háromszor tuti el kell készítenem, hogy kielégítsem étvágyát és igényét :)
Hozzávalók és elkészítés:
Salátához való zöldségek
1 db nagyobb sárgarépa, apró kockára vágva
1 jó marék zöldborsó (még a fagyasztottból)
3 nagyobb krumpli (héjában megfőzve), karikára vágva
1/2 fej lila hagyma, nagyon vékony szeletekre vágva
1 db nagyobb alma meghámozva és apró kockára vágva
2 db főtt tojás
Tartármártáshoz:
2 nagyobb evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
4 evőkanál tejföl
cukor ízlés szerint (nálam édesítőszer)
Elkészítés:
A zöldségféléket - az alma kivételével - mikró hullámú sütőben -erre alkalmas edényben- 2 perc alatt megpuhítjuk.
Az almát megtisztítjuk, nagyon apró kockára vágjuk.
A majonézből, mustárból, tejfölből, cukorból tartármártást készítünk, s ezt hozzáadjuk a megpárolt zöldségekhez. Az almát nyersen apró kockára vágva adjuk hozzá. A tojásokat tojás szeletelővel keresztbe és hosszába összevágjuk és belekeverjük a salátába.
Jó, ha előző este elkészítjük és hűtőben tároljuk elfogyasztásig. Ha viszont vacsorára készül, akkor reggel összeállítjuk hűtőbe tesszük és a vacsorához tálaljuk.
Jó ízlése van a ház urának, nagyon finom lehet ez a saláta. Ugye azért húst is eszik hozzá???
VálaszTörlésKérlek nézzél be hozzám, szeretnélek meghívni egy játékra.
Nagyon szeretem, és mindig almával készítem én is!
VálaszTörlésGizusom ! Igen, állandóan fogyókurázik, de azért a legfinomabb falatokat soha sem hagyná ki :)
VálaszTörlésVicuska, köszönöm. Ezek szerint hasonlítanak az ízléseink :)
VálaszTörlés