Igazi csirkehúslevest terveztem, de ebben a melegben senki sem kivánta, így esett a választás erre a könnyű kis levesre.
Könnyű volt a dolgom is, mert volt készen húslé, ezért egy kis friss répakarikákkal felfőztem, majd elkészítettem a májgaluskákat.
30 dkg csirkemáj - csipet só - csipet fehér bors - 1 kicsi fej vöröshagyma - 2 tojás - gríz amennyit felvesz -
A májakat megtisztítottam a hártyáitól és egy kisebb késsel elkapartam, hozzáadtam a tojást, a sót, a borsot, az apró kockára vágott vöröshagymát, s annyi grízt, hogy kellemesen lány anyagot kapjak.
Forrásban lévő húslébe nokedli szaggatóval beleszaggattam, s máris kész volt a fincsi levesünk.
Egyszerű és biztosan nagyon finom is!
VálaszTörlésEz a Viki-s kurzor nagyon tetszik! Gratula!
Nagyon guszta lett! Szeretem a májgaluskát zöldséglevesbe!
VálaszTörlésNagyon guszta. Jó, hogy eszembe juttattad, készítek is a héten. :)))
VálaszTörlésDe jól néz ki! Biztos finom volt! :)
VálaszTörlésJaj de finom lehetett:) Anyukám nagyon gyakran készített házi májgaluskát a levesbe, szép emlékek:)
VálaszTörlésimádom.
VálaszTörlésEzer éve ettem! De még emlékszem, hogy nagyon de nagyon finom leves.
VálaszTörlésNagymamám szokta készíteni.
Még sosem ettem májgaluska levest, de nagyon finomnak tűnik.
VálaszTörlésMég sosem készítettem, pedig férj szereti :)
VálaszTörlésEgyszerű és finom:-)
VálaszTörlésNálam is a mélyhűtőben a lé, elő is veszem és csinálok.
Nagyon szeretem, de bevallom még sosem készítettem májgaluskát. Talán el kellene kezdeni. :D
VálaszTörlésMindenkinek nagyon szépen köszönöm.
VálaszTörlésMarika! Te is tudsz ilyen kurzort készíteni, csupán ráklikkelsz itt nálam legalul a logóra "V" és kikeresed a neved, s annak kódját épited be egy html kóddal.
Kati, Bianka, Csilla, éppen itt az ideje kipróbálni. Ennél egyszerübbet, finomabbat el sem tudok képzelni :)