Spárga, csak így egyszerűen, merthogy spárgalevesnek indult, aztán sikrűlt úgy besűrítenem, hogy nem is tudom mi lehetne a neve :)
Spárgamártás ? óóóó de rondán hangzik !!!!!! --- spárta bacon-nel --- s ennyi az egész
Fél kiló zöld spárgát megtisztítottam, fejét letörtem, a többi szárát feldaraboltam. Egy kisebb lábasban vizet tettem forrni, majd egy jó közepes krumplit felkockázva, és a spárga darabokat beletettem főzni. Kevés sót adtam hozzá, s egy evőkanál sómentes házi ételízesítőt, amibe mégcsak tartósítószer sincs. A spárga fejeket egy külön edényben roppanósra főztem.
Amikor a krumpli és a spárgaszárak megpuhultak, hozzáadtam 3 dl tejszínt és egy botmixerrel összekevertem.
Tetejére baconszalonna csíkokat sütöttem ki. Isteni sűrű spárga ételünk készült, s egytálételként fogyasztottuk el, miután jó laktatóra sikerült. Krémlevesnek sűrű volt, ezért aztán csak később ettünk hozzá egy fincsi kis muffint, aminek a receptje ezután következik :-)
Vikikém!Ma este mennyi finomsággal kényeztetsz bennünket!Egyszer főztem spárgát, de nem lettünk barátságban.Lehet megint meg kellene próbálnom.
VálaszTörlésNellikém ! Főzök- főzök, de időm sokshzor egy szál sincs, hogy legalább egy-két dolgot fel is tegyek. Most rászántam magam, hogy behozok egy kis lemaradást.
VálaszTörlésDe van méééééééég :) :)
Tudod, hogy évekig én sem voltam barátságban a spárgával ? Most pedig nagyon szeretjük. Főleg azért, mert ilyen félórás ételeket nagyon szeretek főzni :) :)
Valamilyen jó spárgás besameles recid nincs véletlenül?
VálaszTörlésNagyon guszta lett! :)
VálaszTörlésCsorog a nyálam
VálaszTörlésNagyon guszta!! A héten én is barátságot akarok kötni a spárgával, remélem sikerül!
VálaszTörlésÍgy is nagyon guszta lett.
VálaszTörlésKedden én is vettem spárgát a METRO ban meg is főztem úgy ahogy Te . Nekem csak egy bajom van vele,hogy nagyon nehezen lehet megpucolni és több a felesleg mint a hasznos.Amúgy pedig nagyon finom!Nekem nem volt itthon bacon és így kenyérkockát pirítottam hozzá.
VálaszTörlés