Gyors, egyszerű, nagyszerű, s emellett még finom is.
Nem írok mennyiséget, kinek mennyi maradék tepertője van otthon, de azért körülbelüli arányokat mégsem rossz tudni :)
kb 30 dkg tepertőm volt itthon, amit késes robotgéppel összepépesítettem, hozzáadtam 5 dkg vajat, csipetnyi fehér borsot, kevés sót, és 10 levél medvehagymát -tisztára mosás után- vékony csíkokra szelve belekevertem, s máris kész volt a kenyérre kenni való :)
Töpörtyű krémbe még nem próbáltam!
VálaszTörlésDe jóóóó, hogy jöttél!:-)
Nézted a vacsoracsatás bejegyzésemet?
Nellikém, ha még van medvehagymád, próbáld ki :))
VálaszTörlésSajnos csak még itt-ott vagyok és kevés az időm. Nem volt lehetőségem ezen a két napon a blogokat meglátogatni, de ami késik, az nem múlik............. Renélem hamarosan behozok minden lemaradásom.
Egyre jobban izgatja a fantáziám ez a medvehagyma :)
VálaszTörlésTiti, ha egyszer megkóstolod, nem tudsz leszokni róla. Én most hétvégén elraktam a télire valókat is. Jó kis melódia volt, de így egész évben fogyaszthatjuk. S ami a lényeg benne, hogy ez már saját termés volt :)
VálaszTörlésTiszta élvezet kimenni a fenyőfákhoz és leszedni a friss leveleket :)
Milyen jó ötlet a tepertőkrémbe rakni! Van is itthon egy kevés nekem is, talán két maréknyi lehet, majd abban kipróbálom.
VálaszTörlésMost nekem is sok van, igyekszem belecsempészni, amibe csak lehet. Nagyon finom! :)
Imádnivaló
VálaszTörlés