Még mindíg a hűtőből, fagyasztóból és a kamra tartlékaiból főzünk. Nem volt egyértelmü, hogy ma hányan üljük körbe az asztalt a déli ebédnél, ezért olyat kellett kitalálni, ha már tudjuk a pontos létszámot, akkor akár fél óra alatt is elkészülhet egy fincsi ebéd.
Elkészült ez a medvehagymás, gombás, sonkás, tejszínes, sajtos farfallini.
El is fogyott egy szálig :)))) (hatan voltunk)
Hozzávalók és elkészítés:
6 kisebb szelet húsos szalonna, amit apró kockára vágtam és vokban kiolvasztottam, majd kiszedtem a kis szalonnakockákat a zsírból.
Egy nagyobb fej vöröshagyma, amit szintén apró kockára vágtam és a szalonna zsírjában üvegesre pirítottam.
Amikor a hagyma szép üveges lett, akkor egy doboz apró szeletekre vágott gombát hozzáadtam, s fedő alatt kb 15 percig pároltam, majd hozzáadtam a sonka szeleteket, amelyeket laska formájúra csíkoztam össze. Ezzel is párolódott kb 1-2 percig.
A fagyasztóból kivett -és még tavaly tavasszal eltett- medvehagyma pogácsát az egészhez hozzáadtam, s csak addig hevítettem, amíg a pogácsa jól szétoszlott a vokban. Ekkor már kóstoltam és egy parányi sót és egy mokkáskanál fehérborsot adtam hozzá.
Ezt követően 4 dl tejszínt belecsúrgattam, lazán összekevertem és fedő alatt még addig főztem. amíg a tejszínnel összefőtt. Ez kb 4-5 perc.
Amíg mindezek elkészültek addig egy nagy fazékban sós, kicsit olajos vízben kifőztem egy csomag (0,5 kg) farfalle-t.
A tásztát leszürtem, tányérokra szétosztottam, majd a tetejére halmoztam a sonkás, gombás. tejszínes, medvehagymás egyveleget. Enyhén füstölt reszeltsajtot szórtunk a tetejére.
nem ér medvehagymával cukkolni azt aki nem tud ilyensmihez hozzájutni.
VálaszTörlésaz igaz, hogy én még csak nem is ismerem, de a húgom igen, szerinte meg a környékünkön sehol nem lehet ilyensmit gyűjteni.
tehát így jártam. de eccer valahol csakazértis megkóstolom.
Finom ebédetek volt!:)
VálaszTörlésIsten bizony küldenék Neked, mert még van egy pár karika a fagyasztóba. S bár nagyon sokan azt mondták, hogy ha lefagyasztjuk mr nem ér semmit. Háááát én ezt most megcáfolom, ugyanis maradt az az íze, színe, mint, amikor tavaly áprilisban elraktam.
VálaszTörlésValahogy juss hozzá, mert páratlan ízt fogsz kihagyni az életedből ha nem kóstolod meg.
S lassan figyelni is kell, mer február végén már kezdenek előbujni :))
Marym ! Igen! - jól be is ebédeltünk :))
VálaszTörlésViki felétek hol lehet medvehagymát szedni?
VálaszTörlésItt Orfű fele rengeteg van, mi is nagyon szeretjük.
Hát húgomék is Orfű környékén szedtek, s hergelt engem valami medvehagymás pogácsával.
VálaszTörlésde majd kiadom neki feladatba, hogy gyűjtsenek, s majd kérek fagyasztottat.
Nellikém ! Nálunk sajnos sehol. Tavaly a Vaterán vettem egy jó nagy adagot. Nálunk nem marad meg sajna. :(
VálaszTörlés4Gyerek, akkor hergeljelek tovább ? tegyek fel még egy pár medvehagymás bucit, meg pogit, ? :)))) Naaaaaa nem bántani akarlak.
VálaszTörlésTessék szíves húgodat megkérni, hogy szedjen Neked is. Itt a blogon megtalálod, én hogyan fagyasztottam le.
Nagyon jól néz ki, és biztosan nagyon fincsi is volt. Imádom az ilyen tésztás ételeket!!! Gyors, nem bonyolult, és isteni. Kell ennél több??
VálaszTörlésAtya-gatya ez isteni lehet
VálaszTörlésEzt nevezem!
VálaszTörlésFantasztikus ételt alkottál Viki!:)
Hú, ezt nagyon szeretném!
VálaszTörlésViki,éhes lettem,olyan guszta!!Én ma megnéztem a medvehagymát,de még nem látszik semmi sem.De jó lenne ha kihajtana!!!
VálaszTörlésVikuci,de finom lehetett jó kis tartalmas ebédetek volt!:-)
VálaszTörlésMarcsi ! Mi is szeretjük, de a gyerekek, szabályosan falták be az egészet :))
VálaszTörlésBianka! :))) Hát ez tényleg az volt !
Ami !
VálaszTörlésSzemi !
Köszönöm Nektek is :))
Kata ! Köszönöm. A jó multkor már én is kerestem őket, de még nem látszik sehol semmi. Nem tudom, hogy egyáltalán a mi vidékünkön - erdő és fa nélkül - vajon megmarad-e? - majd meglátjuk-
VálaszTörlésDittusom ! - de hát még előtte volt egy jó kis leves is ááááám :))))))))
VálaszTörlés