Ebben a nagyon-nagyon zord időben is be kellett bújnom a fagyasztó szekrénybe, mert valahol a kis jegyzeteimben, mintha megbújni látszott volna még egy zacsiban, egy jó nagy csirkemell. Az hogy jérce, vagy kakas, ki tudja már, mert ebben a csomagban csak a cicije volt, arról meg nem lehetett megállapítani, hogy most ez megboldogúlt ifjú korában melyik nemhez tartozott ?! :))
Na mindegy, az én receptem a kjevi jércemellről szól.
Hozzávalók és elkészítés :
Végy két nagy jércemellett, (nekem egy is elég volt, mert több mint egy kiló volt az egy darab)
10 dkg trappista sajtot,
5 dkg vajat,
2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöldet, (nekem ez most kimaradt)
fél kávéskanál őrölt szerecsendiót,
sót,
A bundázáshoz
lisztet,
tojást,
zsemlemorzsát
Elkészítése:
A csirkemellet egy éles késsel vizszintesen félbevágom, de olyan finoman, hogy ne essen szét. Csak úgy, mintha egyz zsömlét vágnék be egy szendvicshez. A hus mindkét oldalát kivülről kicsit bedörzsölöm sóval.
A vajat összegyúrtam a reszeltsajttal, megsóztam és az őrölt szerecsendiót is hozzákevertem.
A kikevert masszát megfeleztem és a két fél csirkemellbe beletöltöttem. A biztonság kedvéért hústüvel összefogtam.
Amikor betöltöttem a husokba a tölteléket, utána lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgattam, majd ujra a panirban (liszt, tojás, zsemlemorzsa), tehát dupla borítást kaptak a hússzeletek.
A dupla panírozás után jól lespricceltem minden bepanirozott husit olajjal, s legalább 20 percre fagyasztóba tettem. A panírok a fagyasztóban jól összeállnak és a dupla panír miatt a sajtkrém sem fog kifolyni a húsból sütéskor.
Kinek milyen ízlése van, úgy süti ki. Lehet sütni: sütőben (tepsire rakva, olajjal lespriccelve) vagy serpenyőben forró olajban. Én a megszokott kis kütyümben sütöttem olaj nélkül)
Köretnek egy igazán vegyeset kapott. Egy kis mexikói zöldségkeverék és még hozzá egy kevéske hasábburgonya.
Jesszusom, de megkívántam, te jó ég, de jól néz ki, ajjj:D:D
VálaszTörlésViki nagyon guszta! Nyelek nagyokat!:)
VálaszTörlésmegkérdezhetem, mi az a kütyü, amiben sütötted?
VálaszTörlésMarika
Ez az egyik kedvenc kajám!:)
VálaszTörlésSzandra ! Húúú most igy korán reggel nekem is jöhetne ujra :))
VálaszTörlésMarym ! --- én is :))
VálaszTörlésMarika !
VálaszTörlésItt láthatod a "kütyümet"
ActiFry
http://vikkokucko.blogspot.com/2011/02/olaj-nelkuli-rantott-hus.html
Kata! Nekem is, s egyedül igy fogy el a csirkemell, egyébként csak valahogy feldolgozva. :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Én a töltelékbe egy kis tárkonyt szoktam tenni, szerintem nem rontja el. Kellemes hétvégét!
VálaszTörlésHű-ha még jó, hogy most ebédeltem :) Isteni
VálaszTörlésIstenem, milyen kivánatos te Viki!
VálaszTörlésNagyon megéheztem!
Sietek ebédelni! Halat sütöttem. Nem cserélünk?
Mmmm, Viki, ez nagyon guszta lett!
VálaszTörlésHúúúú, de guszta!!! Most szívesen nekiállnék és megvacsoráznám.
VálaszTörlésÉppen egyik nap gondoltam rá, hogy milyen régen volt már nálunk is. Én sütőbe sütöm, úgy nem szívja magába az olajat, de a te kis kütyüd nagyon szuper!!!
Viki! Nagyobb összegben fogadnék abban, hogy holnap ez lesz az ebéd....kösz-kösz:)
VálaszTörlésNagyon szeretem hu :))
VálaszTörlésKöszöntelek újra itt,örülök Neked!:-)Vikuci,hát igen ez nagyon gyönyörűséges lett és hívogató,nagyon bezavarnám a pocakba!:-)
VálaszTörlésCsonki, Köszömöm. Az sem rossz. Én is szeretem, mint ízesítő anyagot !
VálaszTörlésBianka ! Köszönöm....
VálaszTörlésJuci ! Köszönöm. Legközelebb lehet róla szó :)
VálaszTörlésEgycsipet ! Nagyon köszönöm.
VálaszTörlésGizus! Köszönöm szépen. Én is szoktam azért sütőben is sütni, de a kütyü legalább nem melegít, főleg nyáron :) Én abszolut nem tudom megenni sajnos, ami olajban sül :( Lehet, hogy a nemlétező epémre keményen rátört a gazdasági válság, meg az olajár ? :))))
VálaszTörlésGinkó! Nnnaaaa ????? mi történt a a hétvégén ? - nyertem ? :))))
VálaszTörlésAnikó ! Mi is :)
VálaszTörlésDittus, köszönöm! - itt vagyok mááááár .... Száj kinyitva, pocak megtömve :))) naggggyyyyyon fincsi.
VálaszTörlés