2009. december 29., kedd

Ostyás őzgerinc (vaniliás)

Ha ráismersz, kérlek jelentkezz, nagyon megköszönném, és már itt és most is köszönöm, mert valóban nagyon finom, könnyen elkészithető, igy vaniliásan is isteni. S a történet annyi hozzá, hogy a férjem nem birta kivárni a 4 óra pihenést a hütőben, ezt vacsizta, s a holnapi bevásárlása során már ma este felirta a cetlire a csokis pudingot, mert annyira izlett neki, hogy meg kell ismételni, de csokis változatban is.

Keresem a napokba látott csokis ostyás őzgerinc elkészitőjét.
Óriási bajban vagyok, persze mellette nagyon is örülök, mert  Lementettem egy receptet, amit sütni sem kell, s nem is időigényes. Ma sort keritettem az elkészitésére, de igy még nem jártam, hogy ahonnan a receptet kimásoltam, nem irtam mellé ki volt a kitalálója, elkészítője.
Az eredeti recept és fotó itt található, de miután nekem nem volt itthon csokis, csak vaniliás pudingom, ezért melléirom, hogy én miben változtattam.
25 dkg vaj (változatlanul hagytam)
20 dkg porcukor (változatlanul hagytam)
2 csomag főzős csokoládés pudingpor (vaniliapudingom volt itthon)
2 tojás elhabarva
2 ek kakaó  (kihagytam, s helyette 1 ek keményitőt tettem)
1 marék mazsola
6 lap ostya kicsire{de nem morzsásra}összetörve
ízlés szerint rum vagy rumaroma (vanilia aromát használtam)

Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat a porcukorral,belekeverjük a pudingot,a mazsolát és a kakaót,majd óvatosan a tojásokat.Alaposan elkeverjük,majd levesszük a vízgőzről és azon nyomban belekeverjük az ostyát és a rumot.Nagyon jól elkeverjük,hogy az ostyát mindenütt érje a krém.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával{a szélén jócskán túlérjen a fólia}és a meleg keveréket beleöntjük egyenletesen elosztva.Fakanállal jól lenyomkodjuk,majd az alufóliaszéleket ráhajtjuk és a kezünkkel még mindig jól megnyomkodjuk.
Legjobb egész éjszaka pihenni hagyni de ha nagyon sietős akkor meleg helyen tartva 4-5 óra múlva fogyasztható
Juhééééé !!! megtaláltam a tulajt :-) Belly volt az elkövető, de addig is, amig hozzájárul, hogy igy maradhat a bejegyzésem: marad!



.

6 megjegyzés:

  1. Viki,epp szolni akartam,hogy Belly!!!:))Tutira raismertem a foto utan!Nagyon fincsi lehet..

    VálaszTörlés
  2. Igen, tényleg láttam Bellynél is...Nagyon finom!!!!
    Én viszont a nyers tojástól félek, azt kellene valahogy megkerülnöm...Talán tejszínnel kellene lazítani? Hmmmmm???

    VálaszTörlés
  3. Én tettem ár 1X egy sütibe tojás helyett tejszínt, ott működött.

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Most láttam csak,igen az Eeyém a fotó és a recept.Maradhat így is nyugodtan.Örülök,hogy ekkora siker lett:-)
    A vaniliást én fogom kipróbálni.;oD

    Trin!

    Lényegében a vízgőz felett megfő a tojás,elhabarva.

    Belly voltam,csak nem váltottam fiókot.
    Puszi.

    VálaszTörlés
  5. Lányok, köszönöm! Semmi izgalom, mert a vizgőzben felolvadt vajhoz,cukorhoz először a tojást adtam hozzá, egy kis ideig kevergettem, amig biztos pozicióba nem került a tojásom :-) s utána a többi hozzávalókat. És jelentem, a férjem tökéletesen tulélte a tegnap este elfogyasztott fél rudat :-) Ugyhogy hajrá. Belly hálás köszönet érte. Most csinálom a csokisat.

    VálaszTörlés
  6. Belly-Ágnes :-) köszönöm, hogy igy maradhat a bejegyzés. Meglátod a vaniliás se kutya :-)

    VálaszTörlés