2009. október 30., péntek

Cukormázas kalács csoki darabokkal


Ez a süti egy véletlen müvel, ugyanis finom foszlós kalácsnak indult, aztán ez lett belőle
Zsóka ajánlott receptje alapján készitettem el, de valamit szerettem volna változtatni rajta, mert se citromhéjat, se mazsolát nem szerettem volna most beletenni.
Eredeti recept
50 dkg finomliszt,
2,5 dl langyos tej,
5 dkg vaj, (nekem margarin)
5 dkg porcukor,
1 kk. só,
2 tojássárgája,
1 cs. vaníliáscukor,
1 citrom reszelt héja, (kihagytam)
1 marék mazsola, (kihagytam)
2 dkg élesztő
s amit én még hozzátettem:
5 dkg darabos tört étcsokikák
A tetejére marcipán izü cukormáz

Elkészitése:
(Kenyérsütőben is el lehet késziteni)
a tejet és a margarint mikróba felmelegitettem, s igy öntöttem a dagasztógép edényébe, majd sorban a többi hozzávalót is az edénybe raktam.
5 perc keverés, 10 perc dagasztás után hozzáadtam az 5 dkg csokidarabokat (LIDL-ben vettem, hasonló a csokilencséhez) s még 5 percig a csokidarabkákkal együtt dagasztott a gép.
Egy kapcsos sütőformát kivajaztam és 40 percig kelesztettem.
A sütőt 200 fokra felmelegitettem, majd 170 fokon 30 perc alatt megsütöttem.
Amikor kihült, marcipán izü cukormázat csurgattam rá.
Tapasztalatom:
Legközelebb a csoki darabkákat csak akkor tenném bele, amikor már kivettem a dagasztótálból, mert akkor a tészta fehér maradna, s a csoki darabkákból sokkal több lenne benne, s ráadásul sokkal magasabbra sült volna.
Igy nekem a fele csokit felolvasztotta a gép dagasztás közben, de bevallom igy is nagyon-nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése