Hozzávalók:
8 nagy szelet filézett pulykamell
2 közepes egészséges birsalma
4 citromszelet a tálaláshoz
Elkészitése:
Először is összeállitottam a pácanyagot:
Összetevői:
1 nagy fej lilahagyma karikára vágva
1 mk szerecsendió
4 ek baromfi füszerkeverék (só és tartósitószermentes)
4 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma (vagy 2 tk fokhagymakrém)
4 (nagy) evőkanál barna balzsamecet
2 közepes piros alma kockára vágva
1 nagyobb zöldpaprika kockára vágva,
2 ek mustár
1 közepes nagyságu chilli paprika apró karikára vágva
3 dl saját készitésü füszerolaj
A pulykamelleket kiklopfoltam, mindkét oldalát jól besóztam, beborsoztam.
4 szelet pulykamellet a kacsasütő aljába tettem és a pácanyagok felével beteritettem, majd a birsalmákat megmostam, felszeleteltem, s ezt is ráfektettem a húsokra, s másfél deci füszerolajjal lelocsoltam.
a megmaradt 4 pulykamell szeletekkel folytattam, s ezekre szintén ráraktam a pácanyag másik felét szép sorjában,
s ujra meglocsoltam a megmaradt másfél deci füszerolajjal.
Tetejét még egy picit megsóztam.
A kacsasütő tetejét rátettem, s 3 napra beraktam a hütőszekrénybe.
Ezután a kacsasütőt -220 fokra előmelegitett- sütőbe raktam, s 180 fokon kb 1 óráig puhitottam)
Tejszínes krumplipürével, citromkarikával, (a szaftból kimentett chillipaprika szeletkékkel) tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése