2009. szeptember 19., szombat

Őszibarackos-tejszines torta


Hozzávalók
1 db tortalap
Töltelékhez
20 dkg szárított tortalap összedarálva
0,5 liter hulala kemény habbá verve
ételfestékek (citromsárga és kék)
pici rózsák a diszítéshez
Elkészitése
Az alap tortalapot kikevertem és 170 fokon 20 perc alatt megsütöttem. A sütőben hagytam kihülni, addig elkészitettem a további hozzávalókat.
 
A tortalapot a sütőformában hagytam és felszeletelt őszibarackbefőttel beborítottam
(gyorsan kellett elkészitenem és nem volt itthon friss barack, de bármilyen gyümölcs is jó)

Az összedarált 20 dkg száraz tortalapot összekevertem a tejszínhabbal és jól rálapogattam az őszibarackokra. Nagyon jól kezelhető, mert a tejszinhab állaga az összekeverés után kézzel is formázható

A diszítés már csak a fantázia szüleménye.
A húlalát úgy szineztem, hogy még felverés előtt belecsöpögtettem pár csepp ételfestéket.
A torta tetején lévő habba citromsárgát.
Majd kb 1 dl hulalába pár csepp kéket és citromsárgát: ebből lett a zöld.
A rózsácskák (első próbálkozásom) pillecukorból készült fondan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése