tag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post8724537639901657242..comments2023-12-19T00:22:03.275+01:00Comments on Viki Egyszerű Konyhája: Édes élet cukor nélkül :-)Vikihttp://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-45592111383262910792023-02-25T17:12:50.461+01:002023-02-25T17:12:50.461+01:00Nagyon-nagyon régen (több évtizede) ezt használjuk...Nagyon-nagyon régen (több évtizede) ezt használjuk. Eddig semmilyen rossz tapasztalatunk nincs. Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-5029169419651267352023-02-25T16:49:47.006+01:002023-02-25T16:49:47.006+01:00Megszeretném kérdezni,hogy nincs -e karos hatasa,e...Megszeretném kérdezni,hogy nincs -e karos hatasa,esetleg vizeleskor nem erezrek-e szúró erzést?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-60074822648147456112016-06-12T16:09:35.685+02:002016-06-12T16:09:35.685+02:00Kedves Névtelen!
Itt tájékozódhatsz különböző éte...Kedves Névtelen!<br /><br />Itt tájékozódhatsz különböző ételek Glikémiás Indexéről<br /><br />http://naturportal.hu/glikemias_index_tablazatVikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-36556903748515097652016-06-12T12:43:32.303+02:002016-06-12T12:43:32.303+02:00Nemtudjátok, a tejnek mennyi a gl indexe ?
Mert va...Nemtudjátok, a tejnek mennyi a gl indexe ?<br />Mert van neki, nem is kicsi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-61354167196401833442014-06-15T16:29:09.267+02:002014-06-15T16:29:09.267+02:00Mostanában már sok helyen kapható pektin, a multik...Mostanában már sok helyen kapható pektin, a multiknál és webshopokban is. A Lekvárosház Kft gyártja, citrus pektin. 600-800 ft, 5-10 kg gyümölcshöz elég, a kívánt sűrűségtől függően. Tortába még nem tudom használni, hideg krémhez adva <br />csomósodik.<br />Viki, tetszik a blogod, tegnap egész délután itt olvasgattam. Megjegyeztem magamnak, gratulálok.<br />Üdv<br />Marica Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-21889552609801392992014-06-15T15:10:16.956+02:002014-06-15T15:10:16.956+02:00Marica, köszönjók a kiegészítést. A pektint hol sz...Marica, köszönjók a kiegészítést. A pektint hol szerzed be?Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-83049171837857922712014-06-15T10:13:44.243+02:002014-06-15T10:13:44.243+02:00Névtelen!
Ugyan régi hozzászólások, de azért talán...Névtelen!<br />Ugyan régi hozzászólások, de azért talán még él a téma. A Xilit nem ugrasztja meg a vércukorszintet, cukorbetegen teszteltem, emellett gond nélkül használható süteményekbe. A méz GI-je 35-87, ezzel a középmezőnyben áll - a szőlőcukor 100, a nádcukor 68, azaz a vércukorszintet szinte az egekbe löki, a cukorral szinte azonos mértékben.<br />Csongi!<br />A folyékony Cologran befőzéshez is használható, nincs mellékíze, és roppant gazdaságos. Tegnap csináltam cseresznyedzsemet, 10 kg cseresznyéből indulva, ehhez a főzés vége felé adtam 30 ml Cologran-t és 20 gr pektint, lett belőle 5 l nagyon jó állagú, kellően édes, nem elfolyós dzsem. Nagyon gazdaságos, a csökkent kalóriáról nem is beszélve. Ezentúl mindent ezzel főzök be.<br />Üdv<br />Marica<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-34112833692352969552011-07-13T07:48:10.885+02:002011-07-13T07:48:10.885+02:00Figyeljetek oda az édesítőkre, mert gyakran ugyan ...Figyeljetek oda az édesítőkre, mert gyakran ugyan nem növelik a vércukorszintet, de ugyanúgy megugrasztják az inzulinszintet, ami sem diabéteszes, sem egészséges embereknek nem tesz jót - akkor inkább a cukor. Mások átszűrődnek a vér-agy gáton. Ha tényleg cukormentesen akartok főzni, próbáljatok meg fokozatosan leszokni az édes ízről, és használjatok mézet, aminek legalább kisebb a GI-je. Sajnos ez a kérdés is olyan, amivel muszáj szembenézni.<br /><br />Üdv:<br /><br />VeraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-19149678013608073142011-05-19T17:47:13.243+02:002011-05-19T17:47:13.243+02:00Nem ismerem a "norbis" édesítőt,viszont ...Nem ismerem a "norbis" édesítőt,viszont evvel a tablettával,folyékonnyal évek óta főzök,sütök,a befőttekbe,lekvárokba is ezt teszem.Nyugodtan használhatja bárki.A nyírfacukrot is kipróbáltam,nem volt mellékhatása,de nekem nem olyan édes,mint a hagyományos,amit-ennyi pénzért-joggal elvárnék egy cukortól.ZsókaZsókahttps://www.blogger.com/profile/08024428963484831554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-18003864155240191202011-05-18T06:48:33.056+02:002011-05-18T06:48:33.056+02:00Marcsi ! Én is nagyon szeretem, főleg a nem érezhe...Marcsi ! Én is nagyon szeretem, főleg a nem érezhető külön íze miatt. <br /><br /><br />Eri ! <br /><br />Én (sajna cukorbetegség miatt) kényszerültem rá az édesítőszer használatára, bár én eszem a legkevesebb cukrot a cssaládban, bár nem is ettől alakul ki a betegség.<br /><br />kb 40 éve nem használok cukrot és ezalatt az idő alatt sok-sok édesítőt kipróbáltam, áttanulmányoztam, de ez jött be a legjobban.<br />Ajánlom kipróbálni. <br />Most jöttem rá, hogy a Penny-ben még ennél is olcsóbban lehet kapni.<br /><br />Juci ! ugye, hogy milyen fincsi ?<br /><br />Csongi ! <br /><br />Szerintem bátran használd, csak először figyelj arra, hogy sokkal édesebb, mint a cukor, legalábbis én igy érzem, ezért én kevesebbet is szoktam beletenni az ételbe, mint amennyit a receptek, vagy az ízlelőbimbőim jeleznek :)Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-84302259659115087302011-05-16T12:57:09.905+02:002011-05-16T12:57:09.905+02:00Én is Cologran pöttyöket használok, a folyékonyat ...Én is Cologran pöttyöket használok, a folyékonyat még nem próbáltam, de most hogy leírtad, van hozzá mérőkupak, fogok venni.Csongihttps://www.blogger.com/profile/17367635483398826179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-18711441944971364542011-05-16T08:11:08.398+02:002011-05-16T08:11:08.398+02:00Én is ezt az édesítőt használom limonádé készítésé...Én is ezt az édesítőt használom limonádé készítéséhez,és tényleg nincs semmi utóíze mint a legtöbb édesítőnek.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10478452774877945677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-51689066116609894152011-05-15T20:45:23.154+02:002011-05-15T20:45:23.154+02:00Viki, én is most kezdtem el utánanézni, mint lehet...Viki, én is most kezdtem el utánanézni, mint lehetne radikálisan visszafogni a cukorfogyasztást. Hát nem egyszerű. Gondolkoztam a nyírfacukron, de az nagyon drága,meg kicsit elriasztott, h azt írták rajta, h nagy mennyiségtől hasmenés lehet. Oké, nem eszek belőle 10-20 dekányit, de akkor is. Egyelőre most próbálkozom a Norbis negyed kanál cukorral, ez 99% cukor és 1%-ban vmi olyan édesítő, amitől négyszer olyan édes lesz a cukor, tehát negyedannyit teszek az ételekbe. Kezdetnek nem rossz, tetszik. De utánaolvasok az általad javasoltnak i!Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-30861614507258477692011-05-15T18:48:46.481+02:002011-05-15T18:48:46.481+02:00Én is ezeket az édesítőszereket használom, és nagy...Én is ezeket az édesítőszereket használom, és nagyon szeretem őket!! Tényleg nem érződik ki kellemetlen íz, bármibe használható.Maríahttps://www.blogger.com/profile/13039883199937310154noreply@blogger.com