tag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post4736558803963388446..comments2023-12-19T00:22:03.275+01:00Comments on Viki Egyszerű Konyhája: Sajtprés + egy köményes sajtVikihttp://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-28400073293387700672012-11-05T10:01:08.313+01:002012-11-05T10:01:08.313+01:00Szia Viki!
Nagyon guszta a sajtod. Én is próbálkoz...Szia Viki!<br />Nagyon guszta a sajtod. Én is próbálkozom egy ideje, először citromsavval készítettem friss sajtot, egy ideje pedig tejoltóval. Segítségedet kérném, hogy mitől lesz a sajt gumiszerű és nyikorgós? Sajnos többször jártam már így, mióta tejoltóval készítem. Mivel nincs présem, én csak kicsepegtetem a sajtot, lehet, hogy ez az oka?Jucushttps://www.blogger.com/profile/18346224989876638775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-69974125802682268352012-05-25T08:03:34.380+02:002012-05-25T08:03:34.380+02:00;-);-)4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-1972134415822710042012-05-24T19:19:54.234+02:002012-05-24T19:19:54.234+02:00Évikém ! Valamikor nekem is volt kefirgombám, kris...Évikém ! Valamikor nekem is volt kefirgombám, krisztálygombám. <br />Elég sok volt a macera vele, na meg én is sokat voltam távol, nem volt aki gondozza.<br /><br />Várom a sajtod folytatását, végeredményét.<br />Az én -kecsketejből- készített sajtom nem lett sajt, viszont irtó finom túró, majd körözött lett belőle. <br />Ahhoz túl drága a kecsketej, hogy ujra próbálkozzam, de azért majd mégegyszer neki rugaszkodom.<br /><br />Örülök, hogy ilyen sok kis apró állatkátok van.<br />A kecskéken gondolkozz el, mert nálatok nagyon jó szolgálatot tennének. ÓÓÓÓ ha nekem lehetőségem lenne, tuti, hogylenne egy kecskefarmom :) Imádom a gida pörit is.Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-53228862984875516262012-05-24T08:15:47.954+02:002012-05-24T08:15:47.954+02:00Jóvanna. Sejtettem ám, hogy mi a dörgés. Csak arra...Jóvanna. Sejtettem ám, hogy mi a dörgés. Csak arra gondoltam, hogy inkább be kéne szereznem kefírgombát. Anno, vagy 15-20 éve volt az anyukámnak.<br />Meg volt kombucha gombája, meg ki tudja még mi.<br /><br />Kecsketej....eljön ám annak is az ideje, menjek csak el falura a szüleimhez. Szomszédtól majd jót kunyerálok (pénzért persze, csak nekik szerződésük van a Sepsiszentygörgy-i tejgyárral a kecsketejre).<br /><br />éssssss.....kb. 5 perce tettem bele 6 liter bocitejbe a sót (kevesebbet mint nálad van a receptben, mert a vérnyós férjnek ugye a sok só ellenjavalt...most szoktatom lefele), köménymagot és az oltót. Csak a báránykás oltómból 1 liter tejhez 2,5 ml. oltó kell.<br />Napok kérdése, s jövök a folytatással.<br />(meg amúgy van 4 kicsi nyuszink....a gyerkők kapták a szomszédtól ajándékba, a meglévő 1 nőstény és 1 bak mellé....meg van 14 kiscsibénk, 12 kiscsirkénk és 25 tyúkunk.....nem, boci egyenlőre nem lesz, bár 2-3 kecske foglalkoztatja a fantáziám)4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-54836904842890609562012-05-22T22:17:05.353+02:002012-05-22T22:17:05.353+02:00Na ezt jól összekevertem:
Tehát: ha kefirt akarok ...Na ezt jól összekevertem:<br />Tehát: ha kefirt akarok készíteni akkoraz 1 liter tejbe 2 dl kefirt teszek,<br /><br />ha joghurtot szeretnék, akkor joghurtot teszek a tejbe. <br /><br />Hiába no! késő van :))))Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-57715947398433999172012-05-22T22:15:20.667+02:002012-05-22T22:15:20.667+02:00Félre tettem a morzsácskákat, és ma már préseltem ...Félre tettem a morzsácskákat, és ma már préseltem a fokhagymásat. Majd hozom :)<br /><br />De igen, kefirt is szoktam készíteni. Mégpedig úgy, hogy egy liter tejbe beleöntök 2 dl joghurtot, jól elkeverem és kiöntöm 6 db 2 dl-es pohárba. Másnapra elkészül a finom kefir. Ugyanez a helyzet a joghurtnál is. <br /><br />Hogy tovább induljon a fantáziád. Kecsketejből készítettem túrót, s abból pedig körözöttet. Hát mit is mondjak, isteni finom lett.Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-3852086647993139522012-05-21T21:05:02.537+02:002012-05-21T21:05:02.537+02:00mára kiderült, hogy a nyakcsigolyám alapos masszáz...mára kiderült, hogy a nyakcsigolyám alapos masszázsa szűnteti a fejfájásom. és persze ilyenkor csinálok olyan dolgokat, ami igénybe veszi a hátam-vállam.<br /><br />tedd félre a morzsácskákat, majd a fokhagymás kóstolóval együtt jöhet.<br /><br />kefírt nem készítesz? vagy más tejterméket? csak mert beindult piszkosul a fantáziám.4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-57000622258840222042012-05-21T19:56:09.341+02:002012-05-21T19:56:09.341+02:00Nellikém ! Nem fogod megbánni.
Ez a köményes talá...Nellikém ! Nem fogod megbánni. <br />Ez a köményes talán az eddigi legfinomabb. Most újra fokhagymásat készítettem, éppen most csöpög. Ha kibírjuk, akkor ezt most több napon keresztül fogom szikkasztani.Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-71761693489034886612012-05-21T13:28:21.423+02:002012-05-21T13:28:21.423+02:00Azt hiszem kell egy sajtprés is Nekem Viki!
Szuper...Azt hiszem kell egy sajtprés is Nekem Viki!<br />Szuper a sajtod!:-)Nellihttps://www.blogger.com/profile/02494869375382787063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-48501685585915762412012-05-20T22:30:19.579+02:002012-05-20T22:30:19.579+02:00Van még egy pár szelet, ha gondolod ?!
A tésztafé...Van még egy pár szelet, ha gondolod ?!<br /><br />A tésztaféléket nem préselni kell, hanem az én régi kerek présemben lehet kelt-tésztákat, vagy egyéb süteményeket sütni.<br />Az én "tököm" is hasogat már három napja :((((Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-90830274733874097042012-05-20T20:15:42.518+02:002012-05-20T20:15:42.518+02:00morzsácskák maradtak? szeletkéről álmodni sem mere...morzsácskák maradtak? szeletkéről álmodni sem merek.<br /><br />de a bevezetőben említetted a tésztafélék préselését. na, ammegmi? nézd el eme buta kérdésem, de hasogató tökkel a nyakamon nem igazán telik gondolkodásra.4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-91339897567897528922012-05-20T16:11:17.235+02:002012-05-20T16:11:17.235+02:00HajniZoli! Szóval rosszul írtam "rá kell pako...HajniZoli! Szóval rosszul írtam "rá kell pakolnom" helyett rá kell paskolnom, azaz rácsapni a kezemre :) :)Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-80161025186462264162012-05-20T16:10:39.155+02:002012-05-20T16:10:39.155+02:00Marym! Ez a sajntkészítés mindenhol működik. Erre ...Marym! Ez a sajntkészítés mindenhol működik. Erre az a példa, hogy amikor annó én elkezdtem a sajtgyártást, akkor még mi is panelben laktunk, s minden héten készítettem. Egy jó boci tej kell hozzá meg egy parányi tejoltó. <br />Eddigi sajtjaim közül a fokhagymás és a köményes. <br />Holnap hoz Laci újra tejet, de azt már megpróbálom eltenni ha elkészül, és nem csak 2-3 napig érlelni. De annyira finom, hogy nem nagyon bírja tovább :)Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-9854843111602641312012-05-20T16:07:28.741+02:002012-05-20T16:07:28.741+02:00HajniZoli! Köszönöm szépen. Tényleg étvágygerjeszt...HajniZoli! Köszönöm szépen. Tényleg étvágygerjesztő. Rá kell pakolnom a kezemre, hogy ne nyúljak állandóan a sajt-tálhoz :) <br />Legyen Nektek is kellemes hétvégétek.Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-88382536258243758692012-05-20T09:22:46.396+02:002012-05-20T09:22:46.396+02:00Fincsi lehet a sajtod. Szeretnék én is prést csak ...Fincsi lehet a sajtod. Szeretnék én is prést csak azt nem tudom, hogy a sajt készítés működik-e a panelben?Maryhttps://www.blogger.com/profile/14162480740466003636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-67135724814241427092012-05-20T07:48:29.056+02:002012-05-20T07:48:29.056+02:00Nagyon vagány a présed! A sajt pedig gusztusos, ét...Nagyon vagány a présed! A sajt pedig gusztusos, étvágygerjesztő. <br />Nekem is préselődik a második rend:)<br />Szép napot kívánunk!HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-63861910150775894102012-05-19T21:46:51.377+02:002012-05-19T21:46:51.377+02:00Babette ! Először is szeretettel köszöntelek, mint...Babette ! Először is szeretettel köszöntelek, mint új olvasómat.<br />Megértelek, mert a házi tej, s a belőle készült finomságok hiányát az egész család megérzi. Szerintem is kutass új "csárda" után :))Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2874628601540727018.post-62473421451188664692012-05-19T21:36:25.111+02:002012-05-19T21:36:25.111+02:00Nagyon klassz kis gép! Minden irigységem a tiéd mo...Nagyon klassz kis gép! Minden irigységem a tiéd most. A megbízható tejforrásunk sajnos abbahagyta az ipart..szó szerint kiapadtunk a tejből. Heti 10 litert hordtam , sajtot, túrót készítettem, néha vajat...most maradt a bóti, de már kutakodom új forrás után!Babettehttps://www.blogger.com/profile/06037564895708093827noreply@blogger.com