Eredeti "szerzője" által ez egy Felhőlángos. Az összetétele felcsigázta az érdeklődésem, miután 3 összetevőből áll az egész. És nem beszélve arról, hogy liszt nélkül készül.
Ez az eredeti "szerző" fotója.
Nekem - az összetevőket pontosan betartva- is ilyenre sikerült, de mint később kiderült, nem is csalódtam, és kicsit kétlem is, hogy a fenti Felhőlángos esetleg más hozzávalót is tartalmaz/- hat!
- o - o -
De inkább most akkor beszéljünk az én "Felhőlángos"-omról.
2 db "lángos" hozzávalói
3 db tojás
10 dkg sovány túró
fél mokkás kanál só
fél csomag sütőpor
Elkészítése:
Először is kapcsoljuk be a sütőt és 200 fokra melegitsük fel.
Amig a sütő felmelegszik összeállítjuk az alapanyagot.
A tojásokat kettéválasztjuk,
a sárgájához hozzáadjuk a turót és a sót, majd a sütőport.
Robotgéppel szép simára összekeverjük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk,
és lágyan összekeverjük a tojásos túróval.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapirral, A masszát merőkanállal a sütőpapirra - két adagba- rápakoljuk.
Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Az enyém egyáltalán nem hasonlított vastagságát figyelembevéve a lángoshoz. Inkább egy jó kis omlettszerűség lett.
Én dupla adagból készítettem, így nekem összesen 4 db "lángos"-nak nem nevezhető finomságom lett.
Miután nem is hasonlitott a lángosra, ezért nem sajtot és tejfölt raktam rá, hanem sztracsatellás joghurtot.
Finom volt.
Miután maradt 2 db, ezért másnap esti vacsorára újragondoltam az egészet.
A hűtőből kivettem a két db-ot, úgy hidegen egy nagyobb sonkaszeletnek a felét beletettem és feltekertem.
És akkor csak annyit hozzá, hogy így sokkal, de sokkal finomabb lett, min t lángosnak titulálva. Máskor is készül belőle vacsora.
Csak a képzelet szab határt annak, hogy mivel töltjük meg.
Gyors vacsorának, kitünő!!!