2019. december 13., péntek

Narancslekvár cukormentesen


Nagyon jó áron kaptam narancsot a LIDL-ben. Amikor itthon megkóstoltuk, rájöttünk, mennyire finom, nagyon jó édes, és már tovább is gondoltam. Ebből lekvár lesz. 
Lett! 
Holnap indulunk narancsért ❤❤❤❤❤




Hozzávalók:
2,2 kg narancs tisztított, feldarabolt állapotban,
3 db citrom tisztított, feldarabolt,
30 dkg eritrit
1/4 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
2 csomag dzsemfix



A narancsot és a citromot összedaraboltam és a többi hozzávalóval egy tálban, botmixerrel összezúztam. Egy lábasban felforraltam, zubogott rendesen. (kb 7 perc volt).  Leszedtem a habját, majd tovább forraltam 4 percig.



Üvegekbe szedtem. A kupakkal lezárt  üvegeket fejreállítottam. 





 A 2,2 kg tisztított narancsból ennyi lekvár lett, ami nagyon-nagyon finom.  A narancspucolástól az üvegbe rakásig kb háromnegyed óra kellett (mosogatással együtt).  

2019. december 11., szerda

Sajtos csirkemell

Sajtos csirkemell serpenyőben sütve

Ha rájössz, hogy nem vásároltál, ebédnekvaló sincs, de a fagyasztóban találsz egy adag csirkemellet, ami ugyan nem sok mindenre elég,  mert össze-vissza 19 dkg. Na akkor újra hütőnyitás, maradékok felfedezése és máris kezdődhet az alkotás. 

A fotókon láthatod a hozzávalókat és a mennyiséget. 

19 dkg csirkemell, nagyon apró kockára vágva. 

2 db tojás, 9,7 dkg


só, ízlés szerint

bors ízlés szerint

zellerzöld apróra vágva

ebből a tokaszalonnából.......

tokaszalonna 7,8 dkg nagyon apró kockára vágva

18 dkg teljesen maradék trappista sajt reszelve

2 evőkanál majonéz

3 evőkanál liszt

S kezdődhet az összeállitás. Az összes hozzávalókat egy tálban összekevertem, picit pihent. 

Serpenyőben kb 2 dl olajat felforrósítottam. A lángot alatta közepesre állítottam.
A masszából evőkanállal pankó morzsában megforgattam és az olajban kisütöttem. 
Egyszer kellett csak megfordítani.

Előre sütött szeletelt krumplit átforgattam az olajban és máris tálaltam