2018. április 22., vasárnap

Sonkás tojásos bundás hús


Még mindig imádjuk ezt az egyszerűen elkészíthető bundás húst, aminek bundája egy diétás lángos lisztkeverékből (Szafi termék) készült. 


De nehogy csak egy szelet hús legyen a tányéron, kicsit feltuningoltuk. 1-1 szelet házi sonka, kevés pecsenyezsíron 1-1 perc alatt oldalanként átsütve. s tetejére egy tojás került. 


Köretnek héjában főtt krumpli összekockázva, s szintén pecsenyezsíron kicsit átfuttatva. 


Elkészítése nem több, mint 30 perc. Természetesen, ha mindent jól előkészítünk! ➺➺➺➺➺➺➺

Gombás karaj gluténmentes pennével

A legegyszerűbb, leggyorsabb, és legfinomabb ebéd,  na és gluténmentesen természetesen!


Hozzávalók és elkészítés! 

4 szelet csont nélküli karajt mindkét oldalán enyhén besózunk, majd  fokhagymás zsírral egy ecsettel átkenjük, s akár 3-4 napra is hűtőszekrényben érleltetjük. (Ha szorít a idő, akkor elég egy éjszaka is)
Serpenyőben 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágva, kevés pecsenyezsíron megforgatunk, beleteszünk 1 doboz konzerv gombát, majd 2 dl húslével (ha nincs, akkor tiszta vízzel) felengedjük. 1-2 perc után a fokhagyma zsíros hússzeleteket ráhelyezzük a hagymás gombára. A húsok tetejét enyhén borsozzuk, chili paprika pehellyel, és egy csipet füstölt fűszer paprikával megszórjuk. 3 db kisebb babérlevelet helyezünk a húsok közé. A húsok a léből kilógnak, és a tetejükön a fűszer "dolgozik". Hagyjuk majdnem elfőni a levet, s ekkorra a hús meg is puhul.
A megmaradt 2 dl húslevet hozzáadjuk, s fél doboz kókusztejjel besűrítjük, majd felforraljuk. Úgy szeretjük, hogy jó sok szaftja legye a húsnak, mert a tésztára ennyi kell! 

Amíg a gombás hús a tejszínnel összeforr, addig a már forrásnak indult vízbe sót teszünk és kb 30 dkg gluténmentes (LIDL-ben nagyon jó áron kapható) penne tésztát kifőzünk. 



A hús elkészült, besűrűsödött a szaftja, a tésztánk kifőtt, már csak tálalni kell.  Az egész étel elkészítéséhez kb 30 perc szükséges és nagyon fiom!